Me këto truke do të largoni lehtësisht erën e pakëndshme pas përgatitjes së peshkut
Megjithëse Peshku është një pjatë e njohur, era e saj shpesh zgjat më shumë se sa do të dëshironit, si në dhoma ashtu edhe në pjata, por edhe në duar. Për fat të mirë, ka disa truke të thjeshta që do ta bëjnë më të lehtë pastrimin dhe freskimin e hapësirës suaj, si dhe largimin e aromave nga duart dhe enët tuaja.
Nëse peshku ka qëndruar për një kohë të gjatë në enën në të cilën është përgatitur, mjafton të piqni çaj të zi në të. Era do të zhduket sikur të mos ishte kurrë atje.
Gjithashtu, gjatë përgatitjes së peshkut, mund të shtoni disa pika lëng limoni në vajin në të cilin është skuqur ose pjekur. Fërkojeni enën në të cilën do të mbani peshkun derisa ta shërbeni me gjysmë limoni, gjë që do të ndihmojë në neutralizimin e erës.
Lluhurat e kafesë së zezë janë një zgjidhje efektive për largimin e erës së keqe nga duart. Thjesht fërkoni duart me të dhe më pas lani me sapun.
Ndërsa jeni duke përgatitur peshkun, hapni dritaret në mënyrë që ajri të qarkullojë dhe gjithashtu mund të bëni një freskues natyral të dhomës. Zieni ujin me lëvozhgën e limonit dhe kur të ftohet, hidheni në një shishe sprej dhe përdorni si freskues ajri.
Mund të vendosni edhe pak uthull në një tas dhe ta lini në tavolinë për pak kohë. Era e pakëndshme do të zhduket shpejt dhe në mënyrë efektive.