Ligji i ri në Francë dënon “transformimin” e homoseksualëve në heteroseksualë

Parada e Krenarisë në Paris, Francë / 26 qershor 2021 / Foto: EPA-EFE / IAN LANGSDON

Ky ligj do të zbatohet për ata që e konsiderojnë homoseksualitetin një sëmundje dhe se kur bëhet fjalë për homoseksualitetin, nuk ka asgjë për të trajtuar.

Miratimi i ligjit të ri në Franca ndalon të ashtuquajturën "terapia e konvertimit" dhe vendos gjoba dhe burgim për këdo që përdor ndonjë metodë joshkencore në përpjekje për të ndryshuar orientimin seksual ose identitetin gjinor të anëtarëve të komunitetit LGBTI.

Ligji u miratua unanimisht me 142 pro dhe asnjë kundër.

Hapat e fytyrës me flamurin LGBTI të ngritur në Paradën e Krenarisë në Paris, Francë / 26 qershor 2021, Foto: EPA-EFE / IAN LANGSDON

Dënohen mjekët shaka që duan të “transformojnë” homoseksualët në heteroseksualë.

Deputetët vlerësuan se ligji do të zbatohet për ata që e konsiderojnë homoseksualitetin sëmundje dhe se kur bëhet fjalë për homoseksualitetin, nuk ka asgjë për ta trajtuar atë.

Parashikohet dënim me burg deri në dy vjet dhe gjobë deri në 30.000 euro.

Nëse përfshihen të mitur ose grupe të tjera vulnerabël, dënimi mund të jetë deri në tre vjet burg dhe 45.000 euro.

Video e ditës