Prej vitesh thuhej se John Malkovich është serb, kroat, malazez... Aktori iu përgjigj gjithë rajonit.

Foto: Profimedia

Ylli i famshëm i filmit amerikan John Malkovich njoftoi se filmat hollivudian do të xhirohen në Shkup, menjëherë pasi të ndërtohen disa kinostudio në afërsi të qytetit si pjesë e projektit. "Parku Teknologjik i Shkupit".


E kur bëhet fjalë për këtë aktor, publiku intrigohet edhe nga një histori përtej aktrimit, historia e origjinës së tij.

Rreth aktorit që ka lindur në Illinois Amerikë, gjithçka shkruhej se ishte me origjinë nga Serbia, Mali i Zi, Kroacia, po ashtu ka theksuar se boshnjakët e përvetësojnë dhe më pas në vitin 2018 ka folur për origjinën e tij.

“Mund të flasin edhe për origjinën time Kroatët и Boshnjakët и malazezët, por mbi të gjitha më pëlqen Amerikan, sepse kam lindur në Amerikë– tha në atë kohë artisti me famë botërore John Malkovich dhe më pas shtoi: “Dje vizitova fshatin e supozuar të lindjes së gjyshit, por nuk e di nëse është e vërtetë sepse më kanë thënë shumë gjëra për paraardhësit e mi. Babai im thoshte gjithmonë për babanë e tij se ai ishte gënjeshtari më i madh në botë, kështu që ai gënjeu edhe për origjinën tonë”.


Mirëpo, ai ka kujtuar se pas vdekjes së parakohshme të babait të tij, nëna e tij i ka thënë se disa media kanë shkruar gabim se ai është nga Kroacia, ndaj ajo i ka treguar se gjyshi i tij ishte nga Mali i Zi.

“Kur erdha në mendje Bosnja, të gjithë më thanë - je ti Boshnjak“, vazhdoi aktori, duke treguar një histori nga fëmijëria e tij: “Gjyshërit e mi nuk donin që fëmijët e tyre të mësonin serbisht-kroatisht, ata gjithmonë flisnin atë gjuhë sekrete diku ‘në qoshe’. Unë kurrë nuk kam pasur marrëdhënie të forta familjare, së pari babai dhe gjyshi nuk kanë qenë në marrëdhënie të mira, sepse gjyshi im e ka bërë babin të punonte në minierë, gjë që babait tim nuk i pëlqente”.


E sigurt është se John Malkovich flet një gjuhë artistike që e kupton e gjithë bota dhe se veprat e tij i përkasin botës, dhe arsyeja e historisë interesante të origjinës është e qartë. Kush nuk do të donte që John Malkovich të ishte bashkatdhetari i tyre?

Ka të dhëna se, sipas regjistrimit të banorëve që kanë emigruar në Amerikë, në fakt quhej gjyshi i tij Mane Maljkoviq dhe se ai ka lindur në Ai qeshiSenj dhe se ai u largua brenda Kopsht në vitin 1913

Prekja e Hollivudit në Shkup, aktori John Malkovich do të ndërtojë një studio filmike këtu

Nuk ka rëndësi nëse jeni një yll: Aktori u pushua nga një hotel në Venecia për një certifikatë Covid

Video e ditës