Me votat e LSDM-së, të Majtës dhe “Poinaku” janë shkarkuar menaxhmentet e Ndërmarrjeve Publike të Manastirit, këshilltarët nga VMRO-DPMNE kanë braktisur seancën.

Foto: Vaska M. Mladenovska / Sloboden pechat

Pak më parë, pas një debati gati dhjetë orësh, sot për herë të parë në Këshillin e Komunës së Manastirit konstituoi mazhoranca, e cila përbëhet nga këshilltarët nga LSDM, lista e pavarur “Poinaku” dhe e majta, me gjithsej Me 18 vota “pro” u shkarkuan bordet drejtuese dhe mbikëqyrëse të gjashtë ndërmarrjeve publike të qytetit.

Para votimit, këshilltarët e VMRO-DPMNE-së, të cilët kishin kundërshtime procedurale për vendosjen e pikës për shkarkimin e këshillave drejtues dhe mbikëqyrës në rend dite, e lanë seancën.

Janë shkarkuar bordet administrative dhe mbikëqyrëse të ndërmarrjeve publike: “Vodovod”, “Komunalec”, “Market”, “Parkingzi”, Zona industriale “Zhabeni”, si dhe Qendra Kulturore dhe Informative në qytet.

Ndërmarrja e vetme publike që nuk ishte në rend dite për shkarkimin e këshillit drejtues dhe mbikëqyrës mbeti NP “Niskogradva”.

Si arsye për shkarkimin e anëtarëve të bordeve drejtuese dhe mbikëqyrëse janë përmendur rezultatet negative dhe humbjet e gjashtë ndërmarrjeve publike të Manastirit.

Duke dalë nga seanca, këshilltarët e VMRO-DPMNE-së thanë se kryetari i Komunës së Manastirit Toni Konjanovski nuk do ta nënshkruajë vendimin për shkarkimin e këshillit drejtues dhe mbikëqyrës.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës