Me 300 mijë denarë nga buxheti komunal janë blerë lodra të reja për çerdhet në Karposh

Foto: Komuna e Karpos

Komuna e Karposhit siguroi 300.000 denarë për blerjen e kompleteve të lodrave dhe materialeve didaktike, të cilat do të shpërndahen nëpër të 13 objektet e çerdheve që gjenden në territorin e vetëqeverisjes lokale. Komuna e bën këtë praktikë në vazhdimësi që nga viti 2012 me qëllim të rinovimit dhe përmirësimit të fondit të lodrave dhe materialeve didaktike, por deri më tani nga buxheti komunal për këtë qëllim janë ndarë rreth 100.000 denarë në vit.

Kryetari Stevço Jakimovski sot ka vizituar çerdhen “Prolet” në lagjen Kozle dhe ka dorëzuar kompletet e reja, të destinuara për fëmijët më të vegjël.

Kopshtet tona në komunën e Karposhit janë në gjendje të mirë, fëmijët kujdesen në mënyrën më të duhur dhe posaçërisht më vjen mirë që nuk ka asnjë fëmijë që pret të regjistrohet në çerdhe dhe dëgjojmë se në Republikën e Në Maqedoni janë rreth 4000 fëmijë që presin regjistrim që është i palejueshëm. Flet për dështimin e të gjithë neve që nuk kemi ndërtuar atë që duhet të kishim, që janë ambiente për mbrojtjen e fëmijëve. Kur mbretëron “murtaja e bardhë” në Europë dhe botë, zvogëlohet numri i banorëve, ulet numri i fëmijëve të porsalindur, dhe neve na ndodh që 4000 fëmijë të mos kujdesen në kopsht, është vërtet turp për e gjithë shoqëria – tha Jakimovski.

Komuna e Karposhit bën të ditur se qëllimi është që lodrat e vjetra jofunksionale të largohen dhe të zëvendësohen me materiale të reja didaktike ekologjike. Në këtë mënyrë duhet të arrihet një qasje më e mirë edukative, e cila do të ndikojë në përmirësimin e zhvillimit psiko-fizik të fëmijëve.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës