Inspektorët sllovenë të ndërtimit zbuluan 25 ndërtesa pa leje, tre prej të cilave ishin të rrezikshme

Ndërtimi/ Foto: Free Press/Arkivi

Inspektorët sllovenë të ndërtesave zbuluan 25 ndërtesa të paautorizuara në një fushatë të synuar kundër ndërtesave në ndërtim, të kryer nga shkurti deri në maj. Janë kryer gjithsej 176 ekzaminime, janë iniciuar 121 procedura. Është lëshuar një vendim kundërvajtës në vlerë të përgjithshme prej 2.000 euro, njofton inspektorati, njofton agjencia sllovene STA.

Në fushatën ku morën pjesë 38 inspektorë ndërtimi, ata kontrolluan nëse është marrë leje ndërtimi për objektin apo objektin dhe nëse objekti është në përputhje me lejen e lëshuar të ndërtimit. Aksioni kishte për qëllim kryesisht zbulimin e objekteve të paautorizuara, të rënda dhe më pak të kërkuara në ndërtim, tha Inspektorati i Burimeve Natyrore dhe Hapësirës i RS.

Në këtë mënyrë u zbuluan 25 objekte pa leje, prej të cilave 16 ndërtime pa leje, gjashtë të papërshtatshme dhe tre të rrezikshme. Ata urdhëruan që ndërtimi të ndërpritet dhe ndërtimet pa leje të hiqen brenda një afati të caktuar. Në rastin e zbulimit të objekteve të rrezikshme, në një rast urdhërohet ndalimi i përdorimit dhe ndalimi i hyrjes në objekt, në një rast tjetër, kryerja e punëve urgjente për mirëmbajtjen e objektit dhe në një rast, heqja e sendit.

Në një rast, inspektori i ndërtimit ka marrë një vendim me të cilin ka urdhëruar një afat për ndërprerjen e përdorimit të objektit për shkak se objekti ka qenë pa leje përdorimi.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës