Biznesmenët sllovenë ankohen: nuk ka lajme për ekonominë, dhe konkurrenca po përkeqësohet!

Foto: Twitter Vizitoni Ljubljanën

Sektori i biznesit të Sllovenisë i dërgoi një letër kryeministrit Robert Golob, duke e paralajmëruar se marrëveshjet dhe dëshira për bashkëpunim konstruktiv nuk janë përmbushur.
“Është e qartë se ata nuk po e dëgjojnë ekonominë, konkurrenca e së cilës po përkeqësohet. Si rrjedhojë, kjo ndikon negativisht në mirëqenien e shoqërisë”, kanë shkruar ata.

"Qeveria nuk tregon mirëkuptim real për ekonominë." Duket se nuk ka vullnet për të hedhur një hap në drejtim të lehtësimit dhe rrjedhimisht më konkurrues. Për momentin duket se po kërkon vetëm burime të reja për të ngarkuar më tej ekonominë dhe për të rritur shpenzimet publike”, thonë nga dhomat ekonomike, zejtare-sipërmarrëse, tregtare, këshillimore tatimore dhe odat britaniko-sllovene e slloveno-gjermane, shoqatat e bankat, punëdhënësit dhe sipërmarrësit. Trupat punuese të ngritura me qeverinë, si grupi tatimor, këshilli strategjik i tatimeve dhe grupi për heqjen e pengesave administrative, janë fokusuar tek vetja dhe diskutimi për heqjen e pengesave administrative në fushën e shëndetësisë nuk solli. progres as, thonë ata.

“Prandaj duket se nuk ka dëshirë për bashkëpunim konstruktiv”, vlerësojnë ata dhe shtojnë se u vjen keq për një marrëdhënie të tillë, pasi mendojnë se këto grupe janë një prelud i ringritjes së dialogut social trepalësh, i cili siguron trajtim të barabartë. e të gjithë partnerëve dhe sjell zgjidhjet më të mira për të gjithë shoqërinë, njofton H1 Sllovenia.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës