“Sloboden Pechat” mëson: Ministri Demiri ka marrë në tryezë raportin për rritjen e vdekshmërisë në Klinikën e Kardiokirurgjisë

Ministri i Shëndetësisë Ilir Demiri urdhëroi një auditim të shkallës së vdekshmërisë në Klinikën e Kardiokirurgjisë dhe rezultatet janë shkatërruese, mësoi “Sloboden Pechat” nga burime të mirëinformuara.

Sipas informacioneve të “Sloboden Pechat”, Demiri ka marrë një raport për rritje të vdekshmërisë në Klinikë, i cili i referohet periudhës nga mesi i vitit 2023 të vitit të kaluar deri në fund të dimrit 2024.

Sipas raportit të përgatitur nga një komision ekspertësh prej katër anëtarësh, vdekshmëria është dukshëm më e lartë për sëmundjet e lehta të zemrës, si dhe për një zemër të implantuar mekanikisht. Të dhënat tona janë se Komisioni ka bërë analizat në bazë të rezultateve të “Termi im” dhe në një muaj nga 12 operacione të kryera, 6 pacientë kanë vdekur.

Demiri ka konfirmuar shkurt për “Sloboden Pechat” se ka porositur raportim për vdekshmërinë në Klinikën e Kardiokirurgjisë, por nuk ka dashur të komentojë rezultatet përmes telefonit.

Standardet botërore kërkojnë që vdekshmëria të jetë nga 0 në 6 për qind pas vlerësimit të gjendjes shëndetësore të pacientit.

Ne iu drejtuam doktor Marjan Shokarovskit, drejtor aktual i Klinikës së Kardiokirurgjisë, i cili nuk dha informacione të sakta për shkallën e vdekshmërisë për shkak se është jashtë vendit, por theksoi se kanë pasur 30 për qind rritje të ngarkesës dhe rënie. në vdekshmëri.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës