
Herën tjetër që të blini një limon, vendoseni menjëherë në frigorifer: Ja pse është një ide vërtet e mirë
A keni provuar ndonjëherë? limon i ngrirë Çfarë keni blerë kohët e fundit në dyqan ndërsa po shkonit për blerjet tuaja të zakonshme ushqimore? Nëse përgjigjja juaj është jo, mund të dëshironi të mendoni për këtë. Dhe ndryshoni zakonet tuaja. Çfarë duhet të bëni? Në fakt është shumë e thjeshtë. Sa herë që blini një limon, prisni disa feta dhe i vendosni në frigorifer dhe na besoni, nuk do të pendoheni.
Rekomanduar
-
1
-
2
-
3
Temperaturat e ulëta ulin ndjeshëm aciditetin e frutave. Siç ndoshta e dini tashmë, limoni është jashtëzakonisht i shëndetshëm sepse përmban vitaminë C dhe forcon sistemin tuaj imunitar, duke ndihmuar trupin tuaj të luftojë infeksionet. Limoni gjithashtu përmban substanca që rregullojnë presionin e gjakut dhe madje konsiderohen të dobishme për shëndetin mendor. Limoni është i shkëlqyer për të luftuar stresin dhe depresionin.
Duke ngrirë, ju do t'i bëni limonët të shkëlqyeshëm për të ngrënë.
Arsyeja pse limonët e ngrirë shijojnë ndryshe nga limonët e ruajtur në temperaturën e dhomës është niveli i aciditetit dhe humbet aroma që i bën limonët të dallueshëm. Ngrirja e limonëve redukton këtë aciditet. Aciditeti do të kthehet vetëm kur frutat të jenë shkrirë plotësisht. Kini parasysh se lëkura e limonit përmban 5 deri në 10 herë më shumë vitamina se lëngu i limonit, ndaj duhet ta përdorni patjetër dhe jo thjesht ta hidhni. Korja e ngrirë ka shije të mrekullueshme. Mund ta shtoni në supë, sallatë, spageti, madje edhe ëmbëlsirën tuaj të preferuar, raporton "cruiser".
Pra, ndërsa perimet si marule dhe brokoli janë të mira për t'u mbajtur në frigorifer, limonët nuk duhet të mbahen në frigorifer. I përkasin grupit të agrumeve dhe piqen në një temperaturë rreth 30 gradë. Edhe pse limonët prishen më shpejt në temperatura më të larta, sërish nuk duhet t'i ruani në frigorifer.
Këshillat më të mira të ruajtjes
Nëse i ruani limonët në frigorifer, kjo do të ndikojë në shijen.
Për fat të mirë, ka mënyra të tjera për të ruajtur limonët:
1. Ruani limonët në një vend të errët në një dhomë të freskët. Një bodrum ose depo pa dritare është ideale. Kini kujdes të mos i vendosni limonët shumë pranë njëri-tjetrit. Kjo parandalon formimin e mykut. Nëse vendosni gazeta nën agrumet, ato do të thithin lagështinë dhe gjithashtu do të parandalojnë formimin e mykut.
2. Përveç limonëve të plotë, mund të përgatisni edhe vetëm lëng limoni. Kjo bëhet ose duke e ruajtur në një enë në frigorifer ose duke e ngrirë.
A mund të ruhen limonët e prerë në frigorifer?
E njëjta gjë nuk vlen për limonët që janë në proces të vjeljes. Mund t'i ruani në frigorifer për një deri në dy ditë. Mbani parasysh sa vijon: vendosni anën e prerë të limonit në një pjatë të vogël në mënyrë që të mos thahet. Është ideale të vendosni frutat në pjesën e sipërme të frigoriferit, ku temperatura është më e ulët. Sigurisht, kjo do të ndikojë edhe në aromë, por kjo është një e keqe më e vogël, sepse një limon i porsa prerë do të prishet shumë shpejt jashtë frigoriferit.