Këngëtarja e njohur pati tre aborte: Më shpëtoi, për pak sa nuk vdisja

Foto: Instagram

Këngëtari Halsey (27) në një artikull që ka shkruar për “Vogue” ai i është referuar vendimit të fundit të Gjykatës së Lartë për heqjen e të drejtës për abort. As ajo nuk e mbështet këtë vendim dhe nuk është as i pari dhe as i fundit, pasi shumë personazhe të tjerë e kanë kritikuar publikisht këtë vendim. Arsyeja që ajo nuk do ta mbështesë kurrë është se një abort në një moment të jetës së saj e lejoi atë të qëndronte gjallë dhe përfundimisht të kishte djalin e saj aktual.

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i shpërndarë nga halsey (@iamhalsey)


“Shumë më kanë pyetur nëse pas lindjes së një fëmije pas shumë vitesh torturash, e kam rimenduar qëndrimin tim për abortin. Përgjigja është një jo e fortë. Në fakt, nuk kam qenë kurrë më e sigurt për këtë”, ka shkruar ajo, duke treguar se si aborti e lejoi atë t'i jepte jetë djalit të saj.

Meqë ra fjala, Halsey solli në jetë fëmijën e saj të parë në korrik 2021 dhe më parë, siç tregon ajo, kishte tre aborte para ditëlindjes së saj të 24-të.

- Mundësia e një aborti më shpëtoi jetën dhe e lejoi djalin tim të bënte të tijën. Çdo person meriton të drejtën për të zgjedhur kur, nëse dhe si ta përjetojë këtë përvojë të rrezikshme, që ndryshon jetën. Me njërën dorë do ta mbaj djalin tim, me tjetrën do të luftoj për të drejtat me të gjitha forcat – ka shtuar ajo.

“Më dukej si një ironi mizore që mund të mbetesha përsëri shtatzënë, por u përpoqa ta ruaja shtatzëninë. "Një nga abortet e mia kërkonte 'kujdes pasues', që është një mënyrë e butë për të më thënë se do të më duhej të bëja një abort sepse trupi im nuk mund ta përfundonte plotësisht shtatzëninë dhe isha në rrezik për të zhvilluar sepsë pa mjekim. ndërhyrje”, ka shkruar këngëtarja.

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i shpërndarë nga halsey (@iamhalsey)


Gjatë operacionit, ajo është ndjerë e tmerrshme, madje ka qarë, pasi siç ka përshkruar ajo, “dëshpërimisht donin t'i jepnin fund shtatzënisë”, e cila i rrezikonte jetën.

– Isha i frikësuar dhe i pafuqishëm. Isha i përgatitur për më të keqen. Kam dhënë udhëzime të hollësishme për dhurimin e organeve të mia nëse vdes - zbuloi ajo.

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i shpërndarë nga halsey (@iamhalsey)


Pas abortit, ajo u ndje e paplotë.

– Në një moment arrij gjithçka në jetë jashtë kontrollit, por nuk mund të bëj diçka që jam i destinuar biologjikisht të bëj në këtë planet. Atëherë duhet të qëndroj në skenë dhe të jem një seks simbol dhe një simbol i feminitetit dhe fuqizimit? Plotësisht demoralizuese – tha ajo dikur për mediat e huaja.

Sa për kujtesë, Halsey vuan nga endometrioza, e cila shkakton komplikime dhe efekte të ndryshme anësore.

FOTO | Mezi doli nga spitali: Këngëtarja e njohur përballet me më shumë sëmundje pas lindjes së djalit

Këngëtarja Helsi njoftoi shtatzëninë e saj me një sesion fotografik

 

Video e ditës