Fundjavë e ëmbël: Tortë me çokollatë me biskota Oreo

Kombinimi i çokollatës së zezë dhe biskotave të njohura Oreo e bëjnë këtë tortë të preferuar të shumë brezave. Cilësi interesante dhe shije intensive që do të kënaqë dhëmbin tuaj të ëmbël që në kafshimin e parë.
Përbërësit e nevojshëm:
– 400 gram biskota Oreo
- 125 gram gjalpë të shkrirë
- 200 gram çokollatë të zezë
- 175 gram gjalpë
- 4 vezë
– 175 gram sheqer kaf
– 200 mililitra ajkë e ëmbël
Metoda e përgatitjes:
Ngroheni furrën në 180 gradë dhe lyeni me yndyrë një enë pjekjeje me një fund të heqshëm. Sigurohuni që kjo enë të ketë mure të larta. Për të bërë bazën, pulsoni biskotat Oreo në një procesor ushqimi derisa të bëhen thërrime të vogla, më pas shtoni gjalpin e shkrirë. Masën e vendosim në enën e përgatitur dhe e lemë në frigorifer.
Për të bërë mbushjen, shkrini çokollatën dhe gjalpin së bashku në një enë rezistente ndaj nxehtësisë të vendosur mbi një tenxhere me ujë të zier. I trazojmë herë pas here derisa të bashkohen plotësisht. Ndërkohë, rrahim vezët dhe sheqerin kaf së bashku për rreth 5 minuta ose derisa të jenë të lehta dhe kremoze. Pasi të keni mbaruar, hidhni me kujdes masën e vezëve në masën e çokollatës dhe në fund shtoni ajkën e ëmbël.
Këtë përzierje e hedhim mbi bazën Oreo dhe e vendosim enën në furrë për rreth 35-40 minuta. Lëreni tortën të ftohet plotësisht përpara se ta hiqni nga tava dhe ta dekoroni, më pas ruajeni në frigorifer.
Ju bëftë mirë!