Skandaloze: Dhoma e mjekësisë kërkon 500 euro nga pacientja që humbi gjoksin për t'i dhënë raportin e mbikëqyrjes

Фото:

Pacientja që humbi gjoksin për shkak të një diagnoze të gabuar të kancerit nuk mund ta marrë raportin nga mbikëqyrja e ekspertëve në Odën e mjekëve nëse nuk paguan 500 euro. Kjo është përgjigja që avokati i saj ka marrë dje në ambientet e Dhomës së Mjekësisë, ndonëse kallëzimi është gati dhe është kërkuar në vitin 2019. Kallëzimin e ka prokuroria, por jo Ministria e Shëndetësisë pacienti i cili iu nënshtrua një masektomi të dyfishtë dhe e cila për 5 vjet është në pritje të rezultatit të procedurës e cila ende është në fazën e procedurën para-hetimore.

- Arsyetimi që më dhanë është se mbikëqyrja me kërkesë të pacientit duhet të paguhet dhe se shuma është 30.000 denarë, tha avokatja Pavlinka Giçeva Petkova për “Sloboden Pechat”.

Ministria e Shëndetësisë thotë se sipas Ligjit për Kujdesin Shëndetësor, Ministria e Shëndetësisë mund ta udhëzojë Odën e Mjekësisë që të kryejë mbikëqyrje profesionale.

“Shpenzimet për mbikëqyrjen profesionale që kërkohen nga Ministria e Shëndetësisë i mbulon vetë Oda e Mjekësisë. Për rastet e tjera mund të kërkoni informacion nga Oda e Mjekësisë”, njoftoi Ministria e Shëndetësisë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës