Në një grup tregtarësh Telegram nga Serbia ofrojnë lotari dhe dërgesë: Zbritje për ata që blejnë drogë nga ne për herë të parë

Grupi Telegram që ofron narkotikë / Foto: RAS Serbia

Skunk 3 gram per 27 euro, kokaine 98 per qind e paster, sherbim dergimi ne territorin Stari Grad, Vracar, Zvezdara, eshte vetem nje pjese e asaj qe eshte ne grup. "Telegram“Aty ku reklamohet dhe shitet droga.

Një grup i ri i quajtur "BoysProblemsClubBeograd" është shfaqur në rrjetin e bisedave Telegram në Serbi, duke ofruar drogë për shitje. Për ta bërë skandalin edhe më të madh, në stacionin e autobusëve vendoset një reklamë e atij grupi dhe ka një kod përmes të cilit futet.

Në reklamë thuhet se ofrohet skunk, pastaj marihuanë, kokainë, kërpudha..

Pikërisht në hyrje të grupit, Telegram shkruan se ky është dyqani i parë darknet dhe se ata punojnë sipas "metodës deaddrop", e cila është specifike për shitjet e web-it të errët.

Në Facebook po qarkullon edhe grupi “Drop Cartel 021”, i cili është i ngarkuar me shitjen e territorit të Novi Sadit.

Kjo reklamë e dytë shpjegon se çfarë do të thotë dedaddrop, që është se droga fshihet në disa vende, si për shembull nën një shkëmb, në një shkurre, dhe klienti merr vendndodhjen dhe shkon dhe e merr.

Kështu, për pjesë të Beogradit, blerësit e drogës duhet të paguajnë 4,2 euro, ndërsa për qytete si Novi Sadi dhe Nishi, ku shkojnë tregtarët, duhet të paguajnë 20 euro për porositë më të mëdha se 20 gramë lëndë narkotike.

Ky sistem filloi me ardhjen e rrjetit të errët dhe policia gjeti një mënyrë për të "thyer" sistemet e tyre të sigurisë.

I takon autoriteteve të hetojnë këto grupe Telegram.

Video e ditës