Të gjitha janë të pajisura me frigoriferë, soba dhe fshesë me korrent, por dy të tretat e amvisave i lajnë enët me dorë

Frigoriferë teknikë të bardhë në dyqan / "Sloboden Pechat" - Dragan Mitreski

Ndër statistikat interesante është fakti se pavarësisht nga garderoba e lirë, në 13,3 për qind të familjeve ndonjëherë “zbulohet” makina qepëse për të ndrequr apo riparuar disa rroba. Është interesant se vetëm 0,5 për qind e qytetarëve i bien kitarës dhe vetëm 0,6 për qind kanë piano në shtëpi.

Pothuajse çdo familje maqedonase ka pasur televizor me ngjyra vitin e kaluar (96,3 për qind), por 1,4 për qind e qytetarëve nuk kanë hequr dorë nga "dritarja drejt botës" bardh e zi. Baza e të dhënave MAK-stat për furnizimin e përhershëm të mallrave tregon gjithashtu se maqedonasit nuk mbeten prapa në komunikim dhe 87,8 për qind kanë një lloj telefoni celular, por më pak se 50 për qind punojnë në shtëpi me kompjuter personal të lidhur në internet (48,6 për qind. ). Radio dëgjohet në një të pestën e familjeve (19,8 përqind), dhe vetëm 12 përqind dëgjojnë muzikë në pajisje muzikore hi-fi. 56,5 për qind e qytetarëve mund të mburren me veturën e tyre, mbi 37 për qind me biçikletë dhe vetëm 6 për qind e qytetarëve me motor.

Furnizimi i mirë me mallra të qëndrueshme në vitin 2022 reflektohet në faktin se 96,3 për qind e kuzhinave gatuajnë në sobë elektrike, dhe një për qind më pak kanë lavatriçe dhe hekura (95,4 për qind). Të gjithë (99,5 përqind) kanë frigoriferë dhe ngrohës uji, por vetëm 64,1 përqind produkte të ngrirjes së thellë. Femrat maqedonase nuk përdorin fshesa për një kohë të gjatë, dhe fshesat me korrent në 90,5 për qind të amvisërive, por fatkeqësisht vetëm një e treta e amvisave (32,1 për qind) nuk humbin kohë duke larë enët dhe përdorin makineritë e duhura për këtë qëllim.

Pavarësisht nga strategjitë për ajër më të pastër, vitin e kaluar 63,8 për qind e familjeve gatuanin dhe ngrohnin në soba me lëndë djegëse të ngurta, një e katërta e ngrohur në soba me lëndë djegëse të ngurta, madje 37,2 për qind përdorën të gjitha llojet e sobave elektrike. Ish-naftëtarët mbajnë 1,8 për qind të familjeve. Ndër statistikat interesante është ajo që, pavarësisht nga garderoba e lirë, në 13,3 për qind të familjeve ndonjëherë “zbulohet” makina qepëse për të ndrequr apo riparuar disa rroba. Është interesant fakti se vetëm 0,5 për qind e qytetarëve i bien kitarës dhe vetëm 0,6 për qind kanë piano në shtëpi.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës