Të 120 deputetët do të votojnë për hyrjen e bullgarëve në Kushtetutë, është i bindur zëvendësministri i Drejtësisë

Viktorija Madi.
Viktorija Madi / / Foto: Screenshot, Facebook

Reformat janë prioritet për BE-në, por rruga drejt BE-së do të hapet vetëm me ndryshimet kushtetuese, tha zëvendësministri i Drejtësisë. Viktorija Avramovska Madic në vizitën e Thelmës. Ajo tha se nuk ka më vend për kalkulime dhe menjëherë duhet të formohet grupi punues për ndryshime kushtetuese.

Qeveria merr vendime shtetërore dhe propozimi i pranuar francez përkthehet në kornizën e negociatave, e cila nuk mund të ndryshohet. Besoj se arsyeja do të ekzistojë tek të 120 deputetët. Besoj se do të guxojnë kur propozim-amendamentet të vijnë në legjislativ, tha Avramovska Madiq.

Grupi punues për ndryshime në Kushtetutë duhet të formohet deri në fund të javës së ardhshme. Prioritet i këtij grupi punues do të jetë përfshirja e bullgarëve dhe e komuniteteve të tjera në Kushtetutë, por ka vend edhe për debat për çështjet që vazhdimisht ngrihen sa herë që ka njoftime për ndryshimin e Kushtetutës, tha sonte zëvendësministrja e Drejtësisë Victoria Avramovska. Top Tema - Madic.

Ajo tha se tashmë po zhvillohen diskutime me pedagogë të shquar të së drejtës kushtetuese në konsultim dhe koordinim me Ministrinë e Drejtësisë, Qeverinë dhe Presidentin e Shtetit.

Këta janë ekspertë të njohur që në këtë vend tashmë kanë kontribuar në ndryshimin e Kushtetutës, tashmë kanë marrë pjesë në grupe të tilla punuese dhe që e dinë më së miri se çfarë është më e mira për Maqedoninë tani. Për momentin fokusi dhe qëllimi i vetëm i këtij grupi punues do të jetë preambula dhe përfshirja e bullgarëve dhe komuniteteve tjera, tha Avramovska-Mandiq, e vetëdijshme se sa herë që hapet Kushtetuta, fillojnë të hapen edhe tema të tjera specifike. . Ajo u bëri thirrje qytetarëve që të kenë besim në këtë proces.

Aktualisht është duke u marrë një vendim shtetëror. Nuk do të bëhet asnjë e keqe duke sjellë jo vetëm bullgarë, malazezë, kroatë dhe komunitete të tjera. Duhet të përmend se kur i afrohemi ndryshimeve kushtetuese bëjmë analiza krahasuese. Këtu është Kushtetuta e Kroacisë dhe maqedonasit janë të përfshirë në të. A dëmtohet Kroacia me përfshirjen e maqedonasve në Kushtetutë, pyeti Avramovska-Madiq.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës