Çfarë thotë mjekësia: Sa shpesh duhet të bëni seks?

Foto: Profimedia

Frekuenca e marrëdhënieve seksuale është e mirë nëse të dy partnerët janë të kënaqur me të. Pra, shpeshtësia nuk është një temë për të cilën duhet të diskutoni me të gjithë dhe të pyesni të tjerët. Është gjithashtu e kuptueshme që ju nuk do ta bëni jetën tuaj seksuale diçka që është e përshkruar, diçka që duhet të përmbushet çdo ditë.

Cila është frekuenca normale?

Masa e zakonshme është dy deri në tre herë në javë. Megjithatë, shumë e bëjnë më shpesh, por edhe më rrallë. Disa i përmbahen një orari shumë të caktuar të ditës, ndërsa pas pushimit gjatë javës së punës, për shumë, fundjavat janë shumë më “të gjalla” për këtë çështje.

Ju do të duhet të gjeni kombinimin tuaj seksual që varet nga reagimet tuaja: nëse njëri prej jush dëshiron më shumë seks, mund t'i plotësoni nevojat e tij (ose të saj) me teknika shtesë dhe kështu t'i përshtatni nevojat e partnerit tuaj me tuajat.

Sigurisht, me kalimin e moshës frekuenca zvogëlohet, por nuk ka moshë në të cilën nuk do të ishte e dëshirueshme të befasoni veten ndonjëherë, në ndonjë rast të veçantë. Pra, mos u shqetësoni se sa shpesh bëni seks (dhe mos u shqetësoni nëse miqtë tuaj ju thonë se e bëjnë atë më shpesh se ju).

A është normale të bësh gjithnjë e më pak seks me kalimin e kohës?

Seksi nuk ka të bëjë me mbledhjen e pikëve. Duhet të jeni të vetëdijshëm për faktin se do të ketë raste kur partneri juaj ose ju thjesht nuk keni vullnet. Për shkak të lodhjes, ngarkesave, stresit... Prandaj mos i impononi as vetes dhe as të tjerëve asnjë orar dhe orare të caktuara. Thjesht mendoni se çfarë saktësisht dëshironi. Pra, ia vlen të ndiqni ndjenjat tuaja.

Kurthi qëndron në sa vijon: shumica prej nesh e dinë shumë mirë (nëse kemi lexuar diku apo ndjekim intuitën tonë) që dëshira seksuale luhatet dhe me kalimin e moshës zakonisht zhduket. Prandaj, është mirë të kuptojmë se është e pamundur të ndërtohet dhe të ruhet vazhdimisht atraktiviteti. Në nivelin e trupit, proceset kimike përcaktojnë shpeshtësinë e marrëdhënieve. Do të arrini shumë duke kuptuar se me kalimin e moshës është e nevojshme të investoni gjithnjë e më shumë në partneritetin dhe zgjimin e dëshirave seksuale mes jush.

Çfarë thotë mjekësia?

Cila është përgjigjja konkrete dhe e qartë për pyetjet si: “Sa shpesh është normale të kesh kontakte seksuale gjatë javës?”, “Çfarë thotë mjekësia për këtë temë, pra çfarë nënkuptohet me shprehjen: jetë seksuale e shëndetshme. ?” dhe “A kemi dëshirë seksuale mjaft shpesh dhe a e kënaqim apo jo dhe pasojat e mundshme të kësaj…?” Një herë në javë…? Shume pak!

Shumica e çifteve që janë të martuar ose në një lidhje afatgjatë bëjnë seks mesatarisht dy herë në javë, që është një ndryshim drastik nga fillimi i marrëdhënies ku kontaktet seksuale janë të paktën katër herë në javë. Nëse në përgjithësi seksi mund të vendoset në një lloj kornize dhe të thotë çfarë është normale dhe çfarë jo, atëherë shikoni se çfarë mendojnë ekspertët për numrin e kontakteve seksuale - ata pretendojnë se dy herë në javë është brenda kufijve të normalitetit, por se është kufiri i poshtëm dhe nuk duhet të jetë më i vogël se ai. Meqenëse seksi është një mënyrë për të kanalizuar energjinë e akumuluar negative, lehtëson stresin dhe tensionin, dhe në të njëjtën kohë sekreton disa hormone të nevojshme përgjegjëse për humorin dhe shëndetin tuaj të mirë, përgjigja është e qartë - një jetë seksuale e shëndetshme nënkupton kontakte seksuale jo më pak se dy herë në ditë. javë.

Një kombinim mes trupit, mendjes dhe shpirtit

Seksi i shëndetshëm varet nga disa faktorë dhe duhet të korrespondojë me nevojat e partnerëve. Megjithatë, një nga faktorët vendimtarë që do ta përcaktojë seksin si të dobishëm për shëndetin tuaj është sa vijon:

Seksi duhet të jetë një kombinim i trupit, mendjes dhe shpirtit. Kur jeni të lidhur emocionalisht me partnerin tuaj dhe motivi për seks është dashuria, jo epshi, atëherë përfitimet e seksit janë vërtet të mëdha. Seksi mekanik (kur njerëzit kanë kontakt seksual për të kënaqur dëshirën me një partner për të cilin nuk kanë ndjenja) nuk sjell asnjë përfitim për shëndetin mendor dhe fizik të një personi.

Përveçse kërcënohet nga një sërë sëmundjesh seksualisht të transmetueshme, seksi mekanik do t'ju sjellë zhgënjime të ndryshme, ulje të vetëvlerësimit, një imazh të keq për veten, një zbrazëti edhe më të madhe emocionale, etj. Të tillët nuk dinë të shijojnë bukuritë e seksit dhe për ta seksi është thjesht një rutinë.

Më mirë abstenim sesa seksi mekanik

Nëse nuk jeni në një lidhje dhe nuk keni një partner që është në gjendje të plotësojë nevojat tuaja fizike, si dhe emocionale dhe intelektuale, mos u kënaqni me seksin mekanik. Ekspertët thonë se është më mirë të vendosësh për abstinencën sesa të bësh seks me një partner që nuk e do, pra seks mes dy personave ku nuk ka dashuri. Në vend të kësaj, ju mund të kënaqni oreksin tuaj seksual duke masturbuar. Mos lejoni që një emocion kaq sublim, që sjell seks dhe orgazmë, ta reduktojë në mekanikë dhe rutinë.

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës