Çfarë po ndodh me kalimin “Vlajko”? Qytetarët thonë se është e mbyllur për këmbësorë, thonë kryetarët e komunës - vetëm natën për ta mbrojtur nga vandalët.

Foto: Facebook

Banorët e Vllasë reagojnë se ura për këmbësorë “Vlajko”, e cila sipas tyre është një nga investimet më të mëdha të dështuara në Shkup, e ndërtuar prej pesë vitesh, e pajisur me ashensor dhe shkallë lëvizëse dhe me dyqane që nuk janë lëshuar asnjëherë, tani është e mbyllur. këmbësorët. Sipas tyre, mbikalimi gjithsesi nuk i ka shërbyer qëllimit për të cilin është ndërtuar, madje para se të mbyllej ishte e tmerrshme të ecje për shkak të papastërtisë dhe erës së keqe të jashtëqitjeve.

Nga Komuna e Karposhit nuk përgjigjen pse ura është në gjendje të tillë dhe nëse dikush kujdeset për mirëmbajtjen e saj, por pretendojnë se ajo është e mbyllur për qarkullim vetëm gjatë natës.

Informacioni se mbikalimi “Vlajko” është i mbyllur nuk është i saktë. Kalimi hapet në mëngjes nga ora 6.30 deri në 20.30 në mbrëmje. Qëllimi kryesor i saj është kalimi i sigurt i rrugës nga nxënësit e shkollës “Dimo Haxhi Dimov. Ndërrimi i dytë në shkollë përfundon në orën 18.05. Nëse është vazhdimisht i hapur gjatë natës, vendkalimi mbledh njerëz që përdorin alkool, narkotikë, kryejnë nevoja fiziologjike, thyejnë xhami dhe fenomene të tjera devijuese. Për këto arsye, kalimi mbyllet në orët e mbrëmjes - sqaron Karposh.

Kalimi “Vlajko”, të cilin qytetarët e quajnë “shëmti të panevojshme”, është vënë në përdorim në vitin 2006 pas katër vitesh ndërtim. Që atëherë, duket se ai është një “dhimbje koke” e përjetshme për autoritetet komunale. Ndërtimi i kushtoi Karposhit 900 mijë euro, në vitin 2010 në vendkalim u vendosën ashensorë, i cili bashkë me instalimin ishte donacion i USAID-it, dhe shkallë lëvizëse me shpresë se kalimi do të ringjallet. Mirëpo, kjo nuk ndodhi dhe “Vlajko”, ndonëse mbi të ishin ndërtuar 16 dyqane, qëndroi bosh për një kohë të gjatë.

Ideja për ndërtimin e “Vlajkos”, siç sqarohej dikur nga Bashkia, lindi nga kërkesat shumëvjeçare të banorëve të lagjes Vlae, për të ndërtuar një kalim nëpër të cilin nxënësit do të kalonin të sigurt për të shkuar në shkollë apo për t’u kthyer. nga shkolla. Në fillim ishte planifikuar të ndërtohej një kalim nëntokësor, por realizimi i tij ishte i pamundur, sepse në mes të bulevardit Partizanski oddaje kalon tubacioni kryesor përmes të cilit Shkupi furnizohet me ujë nga Rashçe. Pra, zgjidhja e vetme ishte ndërtimi i një mbikalimi, i cili kushtoi shumë para dhe nuk funksionoi kurrë siç pritej.

Komuna e Karposhit disa herë ka tentuar t'i shesë objektet afariste të ndërtuara në urë, por ka dështuar, pasi për to nuk ka pasur tapi. Situata nuk ka ndryshuar as pas zgjidhjes së problemit me tapitë. Kryetari Stevço Jakimovski madje bëri të ditur se ka një kompani të interesuar për blerjen e të gjithë mbikalimit, por as kjo nuk ndodhi. Në një pjesë të objekteve afariste është hapur edhe klubi i të rinjve, ndërsa në vitin 2018 me vendim të Këshillit dy objekte afariste në vendkalim i janë dhënë në shfrytëzim falas Shoqatës së Pensionistëve nga Karposhi.

Çfarë do të ndodhë në të ardhmen me mbikalimin është krejtësisht e pasigurt. Por është një investim i shtrenjtë, tashmë është ndërtuar dhe nuk duhet lejuar të dështojë pa e ringjallur. Ndërkohë mund të bëhen përpjekje që të paktën të mbahet pastër, për ata pak që e përdorin për kalim të sigurt nëpër Partizanskë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës