Çfarë bën sot: Ivana Stamenkovska, instruktore joga

Foto: arkivi privat

Të qëndrosh dhe të jesh vetvetja në një botë që vazhdimisht dëshiron të të ndryshojë është një privilegj i madh, thotë i riu dhe i talentuari. Ivana Stamenkovska.

Edhe pse e re, ajo është frymëzim për shumë vajza dhe gra. Ai ka një numër mbresëlënës prej gati 30.000 ndjekësish në Instagram.

Ajo ka filluar të ushtrojë jogën në mënyrë profesionale katër vite më parë dhe që nga ajo kohë është përpjekur me shumë përkushtim të transmetojë njohuritë dhe aftësitë e saj.

Foto: arkivi privat

Meqë ra fjala, Ivana ka dy profesione, që janë edhe dy nga dashuritë e saj të mëdha.

E para është veterinere dhe e dyta - instruktore joga, profesion që njerëzit e njohin më shumë për shkak të numrit të ndjekësve dhe përmbajtjes që ajo poston në profilet e saj në rrjetet sociale. Ivana preferon t'i mbajë të ndarë dy profesionet.

Edhe pse në vendin tonë njerëzit shpesh thonë se joga është një hobi apo profesion,

Ivana nuk pajtohet me këtë, për faktin se ajo e di më së miri se sa investon në atë që bën dhe gjithmonë kujdeset që ajo të jetë e saktë shkencërisht dhe të transmetojë njohuri.

Ivana e talentuar ka treguar se si duket përditshmëria e saj…

“Mëngjeset e mia nisin me një filxhan ekspres të dyfishtë. Nuk do ta ndërroja kafen me asgjë në botë, veçanërisht pasi jam një adhurues i madh i kafesë së mirë.

Foto: arkivi privat

Në disa ditë bëj joga në mëngjes. Jam shumë i lumtur kur njerëzit ushtrohen në mëngjes. E di sa sfiduese është dhe kërkon shumë disiplinë. Ditët e tjera ushtrohem vetëm.
Pasi të bëj dush dhe të përgatis vaktet e mia, dita mund të fillojë zyrtarisht.

Dita ime këtu është në një rrëmujë interesante. Puna në spital është gjithmonë interesante për mua. Ne punojmë me shumë pacientë dhe përballemi me një sërë rastesh, por nuk mund të ankohem, sepse nuk ka gjë më të mirë se pacientët të jenë kafshët tuaja. Koha ime këtu kalon shumë shpejt dhe më duhet të mburrem se kam kolegë të mrekullueshëm, të cilët më përmirësojnë edhe më shumë ditën, pavarësisht rrethanave në të cilat ndodhemi.

Foto: arkivi privat

Në mbrëmje praktikoj gjithmonë kurse joga. Më pëlqen ndjenja kur hyj në studio dhe të gjitha shqetësimet e ditës së sotme avullojnë. Unë jam shumë mirënjohës për studentët që ndjekin mësimet e mia. Ata janë të gjithë të ndryshëm dhe të tyret, me histori të ndryshme jete, por të gjithë janë të bashkuar dhe të lumtur.

E mbyll ditën shumë i lodhur, por i mbushur dhe i lumtur, me mendimin se nuk do të ndryshoja asgjë nga dita e kaluar. “Mirë, ndoshta do të doja të kisha edhe 2 orë shtesë (qesh), por pushimet me të dashurit i plotësoj në fundjavë”.

Foto: arkivi privat
Video e ditës