Ajo që i përshtatet Apasievit, nuk i ngjan Pendarovskit

ana anastasovska
Ana Anastasovska. / Foto: Free Press

Pendarovski, i cili gjithmonë konsiderohej si njeri i moderuar, i kulturuar dhe mbi të gjitha intelektual, arriti të zbresë në rrugën e Apasiev-it dhe të turpërohet para opinionit. Kur e mori pyetjen për sharje, tha vetë, tani do të ma prishni konferencën për shtyp. Prisja që ai të thoshte se nuk do ta lejonte dhe nuk do të komentonte dikë që nuk ishte në nivelin e tij.

“Psikopat”, “thërmijë”, “shpirt”, “burrë me një të vogël mes këmbëve”... Jo, këto nuk janë fjalët e dikujt në rrugë. Këto fjalë pardje dolën nga goja e kreut të shtetit Stevo Pendarovski.

I provokuar nga sharjet e anëtarit të Partisë së Majtë, Dimitar Apasiev, drejtuar atij në Facebook, presidenti nuk arriti të përmbahej dhe në një konferencë për shtyp për gazetarët, ku foli për propozimin francez, drejtoi një sërë ofendimesh. te deputeti.

Nëse thjeshtësia e Apasiev-it lejon gjithçka, edhe fyerjet më të ulëta, kjo sjellje e një kreu kulturor të shtetit është e papranueshme dhe e papranueshme. Ky nivel komunikimi nuk mund të përballohet nga asnjë politikan (përveç Apasiev), më së paku presidenti i një vendi, komandanti suprem i forcave të armatosura. Apasiev arriti të provokojë Pendarovskin me një mallkim dhe ta arrijë qëllimin. Pendarovski nuk mund ta përballonte një fjalor të tillë, sado nervoz dhe i ofenduar të ishte.

Pendarovski, i cili gjithmonë konsiderohej si njeri i moderuar, kulturor dhe mbi të gjitha intelektual, arriti të zbresë në rrugën e Apasiev dhe të turpërohet para opinionit. Kur e mori pyetjen për sharje, tha vetë, tani do të ma prishni konferencën për shtyp. Prisja që ai të thoshte se nuk do ta lejojë këtë dhe se nuk do të komentojë dikë që nuk është në nivelin e tij. Unë prisja që ai të ruante dinjitetin e tij, pavarësisht goditjeve të ulëta që merr nga politikanët e rrugës që shajnë dhe përhapin gjuhën e urrejtjes në rrjetet sociale siç bën gjatë gjithë kohës Apasiev.

Politikanët (përveç Apasiev), pavarësisht nga posti që mbajnë, në asnjë rast nuk duhet të lejojnë që të humbin nivelin e komunikimit. Në asnjë rrethanë nuk duhet ta lejojnë veten të humbasin durimin deri në atë masë. E mbani mend të ndjerin Kiro Gligorov? E mbani mend pështymën që i mori në fytyrë? A e keni dëgjuar ndonjëherë Gligorov të dalë jashtë kontrollit për një akt kaq të urryer? A e keni dëgjuar ndonjëherë Gligorovin të përdorte fjalë fyese për gruan që e bëri këtë? Sigurisht që jo. Por Gligorov ishte një zotëri, një politikan në kuptimin e vërtetë të fjalës. Ai nuk luajti një maço ballkanas siç donte të prezantohej Pendarovski. Për të treguar se është një lloj tipi, që të mos pëson ofendime dhe të kthejë në të njëjtën masë.

Jo, zoti Pendarovski. Nuk dolët njeri i madh në sytë e publikut. Ju thjesht e poshtëruat veten duke u përkulur në nivelin e Apasiev.

Shpresoj se do t'i kërkoni falje publikut për një mospërfillje të tillë dhe nuk do ta lejoni veten të silleni kështu në të ardhmen. Sepse nuk ju shkon.

Politikanët (përveç Apasiev) duhet të kuptojnë se gjithmonë do të jetë dikush kudo që do t'i kritikojë, do t'i mallkojë, do t'i ofendojë. Por politikanët duhet të kuptojnë se kjo është edhe puna e tyre. Ata duhet të kenë një prag të lartë tolerance, sado e vështirë të jetë kjo. Të pësojnë lëvdata, por edhe kritika, madje edhe goditje të ulëta, si ajo e Apasievit, por duhet të qëndrojnë gjithmonë të moderuar, të kenë kontroll mbi atë që bëjnë e thonë, sepse janë fytyra e shtetit dhe e popullit.

Video e ditës