Banorët e Qendrës Ditore në Manastir morën dhomë ndijore

Foto: Ministria e Punës dhe Politikës Sociale

Ministri i Punës dhe Politikës Sociale, Jovana Trenchevska sot në Manastir zyrtarisht shënohet fillimi i punës në dhomën ndijore si pjesë e Qendrës për persona me aftësi të kufizuara intelektuale dhe fizike.

Dhoma ndijore, e cila është pjesë e qendrës ditore, synon të mbështesë stimulimin e shqisave të dëgjimit, shikimit, prekjes, nuhatjes dhe gjithashtu ndikon në zhvillimin e aftësive motorike fine.

Në mobilimin e dhomës së bashku kanë marrë pjesë shoqata civile “Deca” nga Austria, kompania “Interworks” dhe Qendra për punë sociale në Manastir.

“Kjo punë e përbashkët edhe një herë tregoi se përfshirja e të gjitha palëve të interesuara në shoqëri: sektori joqeveritar, sektori i biznesit dhe Qeveria përmes institucioneve të saj, jep rezultatet më të mira nga të cilat qytetarët kanë përfitim të drejtpërdrejtë. Me këtë donacion kemi kontribuar për përmirësimin e kushteve në Manastir dhe nxjerrjen në pah të potencialit të personave me aftësi të kufizuara”, tha ministrja Trençevska.

Gjatë vizitës së sotme në Manastir, ajo kujtoi politikat dhe masat që Qeveria ka miratuar në periudhën e kaluar, të cilat kanë të bëjnë me personat me aftësi të kufizuara.

“Rritja e së drejtës së aftësisë së kufizuar me 14,2% dhe e drejta për një shtesë të veçantë prej 30% kontribuan drejtpërdrejt në përmirësimin e cilësisë së jetës së personave me aftësi të kufizuara. Ministria punon edhe në shërbime dhe kjo është treguar në veprim me ngritjen e qendrave ditore, ndihmë dhe përkujdesje në shtëpi, asistencë personale dhe asistente edukative. Ministria do të vazhdojë të avokojë për vendosjen e qasjes së barabartë të personave me aftësi të kufizuara në të gjitha shërbimet në të gjitha vendbanimet në vend”, shtoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovana Trenchevska.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës