Mbretëresha Letizia e Spanjës ka anuluar të gjitha angazhimet: Ajo është pozitive për koronavirusin

Mbretëresha Leticia
Mbretëresha Leticia / Foto: EPA-EFE

Pas dy paraqitjeve të paracaktuara në Mbretëresha Letizia u anuluan, u konfirmua se ajo është pozitive për koronavirus dhe ka simptoma të lehta.

Vetëm një ditë para se të konfirmohej se kishte koronavirus, mbretëresha Letizia me bashkëshortin e saj, Mbreti Felipe VI dhe vajzat, Princesha Leonor и Infanta Sofia, mbërriti në “Princess of Girona Foundation Awards”, ku bëri përshtypje me zgjedhjen e modës dhe fustanin blu me një detaj të pazakontë në qafë.

Familja mbretërore spanjolle
Familja Mbretërore Spanjolle / Foto: EPA-EFE/Toni Albir

E para ngjarjes, familja mbretërore ka marrë pjesë edhe në një seminar me ish-fituesit e këtij çmimi prestigjioz, asnjë nga të pranishmit nuk ka mbajtur maskë, ndaj mundësia e përhapjes së infeksionit është sigurisht edhe më e madhe.

Mbretëresha Letizia dhe vajza e saj, Princesha Leonor / Foto: EPA-EFE/Toni Albir

Siç shkruajnë mediat spanjolle, mbretëresha kishte simptoma të lehta dhe të gjitha fejesat e saj janë anuluar për momentin. Meqë ra fjala, mbretëresha Letizia nuk është anëtarja e parë e familjes mbretërore spanjolle që rezulton pozitive me koronavirus. Burri i saj, Mbreti Felipe VI, rezultoi pozitiv në shkurt të këtij viti, por më pas as Letizia dhe as vajzat e tyre nuk u infektuan.

Mbretëresha Leticia
Mbretëresha Letizia / Foto: EPA-EFE/BALLESTEROS

Tre muaj më vonë, në maj të këtij viti, edhe nëna e Felipes, Mbretëresha Sofia, doli pozitive me koronavirus.

Video e ditës