Spageti me krem avokado - të ligët dhe të lehta për t'u përgatitur
Nëse ende nuk keni vendosur se çfarë të bëni sot për drekë, ja një ide interesante! Ju nuk e keni provuar këtë kombinim, këtu janë përbërësit që do t'ju duhen.
Përbërësit:
- 200 g spageti (pa vezë)
- 1 avokado e mesme
- me lëng limoni dhe lëvore limoni
- 1 - 3 thelpinj hudhër
- 1/2 lugë çaji kripë të trashë
- 2 lugë vaj ulliri
- 2-3 lugë borzilok të copëtuar
- piper i zi i bluar
- disa ullinj (opsionale)
përgatitja:
Sillni ujë të kripur të ziejë në një tas të madh, pastaj shtoni makaronat dhe gatuajini deri në al dente. Ndërkohë, bëni salcën - vendosni hudhrën, vajin e ullirit, lëngun e limonit në një blender. Përziejeni derisa të jetë e qetë.
Shtoni avokadon e qëruar, borzilokun dhe kripën dhe vazhdoni të përzieni derisa të merrni një përzierje kremoze. Kur makaronat të jenë gati, kullojeni dhe vendosini në një enë të madhe. Shtoni salcën dhe përzieni që të shpërndahen mirë nëpër makarona.
Shërbejeni të spërkatur me lëvozhgë të integruar limoni dhe piper të zi të bluar. Shtoni disa ullinj dhe shërbejeni menjëherë.
Ju bëftë mirë!