Festat tronditëse të Kojotëve në Itali: Personi i infektuar i lidhur në shtrat dhe i puthur për të thithur virusin

Foto: Profimedia

Një prokuror në Bolzano, Itali, ka hapur një hetim pasi një burrë vdiq dhe disa persona përfunduan në kujdes intensiv pasi dyshohet se morën pjesë në një festë të krijuar për të infektuar Covid-19.

Ky trend shqetësues është shfaqur në veri të Italisë, ku njerëzit nuk duan të vaksinohen, por duan të infektohen për të marrë një certifikatë pune, për të hyrë në bare dhe restorante dhe për të marrë transportin publik. Bisha e përditshme.

Në Itali, provat e rikuperimit, pra shërimi nga Covid-19, mjaftojnë për të marrë lejen e dëshiruar. Festat mbahen kryesisht në zonën e Tirolit të Jugut përgjatë kufirit me Austrinë, e cila ka një numër të lartë të të infektuarve dhe shkallë të ulët të vaksinimit.

"Ai rajon duhet të bëhet 'zona e verdhë' në Itali," tha koordinatori lokal i shëndetësisë Patrick Franzoni.

“Ka të rinj, edhe në moshën shkollore, që takojnë të infektuarit dhe përpiqen të sëmuren, pa e kuptuar që virusi është i rrezikshëm edhe për ta”, tha ai në një radio.

“Ka pasoja afatgjata, madje edhe të rinjtë mund të përfundojnë në spital”, përfundoi ai.

Në festa, njerëzit e infektuar shoqërohen me të pavaksinuarit, duke i puthur dhe përqafuar për të përhapur virusin, tha Franzoni, duke shtuar se personi i infektuar mund të përballet me akuza penale për përhapjen e virusit me vetëdije.

Sipas hetimeve fillestare, disa nga palët mbahen jashtë ambienteve, ku aksesohen pa konfirmim. Qëllimi i këtyre festave është që personi i infektuar të pijë nga një gotë ose shishe birrë dhe t'ua kalojë të tjerëve në përpjekje për të përhapur virusin. Ngjarje të tjera mbahen në shtëpi private. Në një nga tubimet, personi i infektuar ishte i lidhur në një shtrat dhe të ftuarit u mblodhën rreth një shtrati spitalor për të tentuar të thithin virusin.

Burri që vdiq nga kojota është një austriak që kalonte rregullisht kufirin për të marrë pjesë në festa në Itali, tha Franzoni. Ka shumë prindër në zonë që refuzojnë vaksinën, falsifikojnë certifikatën e vaksinimit, u bëjnë fëmijëve vaksinat nga një punishte shtëpie dhe falsifikojnë kartat e imunizimit për të marrë certifikatat.

Numri i të infektuarve përgjatë kufirit verior të Italisë është trefishuar muajin e kaluar.

 

Video e ditës