Skrijelj: Fëmijët të kthehen në shkollë, SASHK-u të përfundojë grevën

FOTO: Arkivi Sanela Skrijelj

Interesi i fëmijëve dhe procesi i tyre edukativ duhet të jetë i pari për të gjithë ne. Një tjetër humbje e orëve mësimore, pasi dy vitet e fundit mësimi u zhvillua në kushte të vështira për shkak të pandemisë, është në dëm të fëmijëve. Kështu u tha në konferencën e sotme për media, Sanela Skrijelj, deputet i LSDM-së.

Skrijelj theksoi gjithashtu se vazhdimi i grevës në arsim mund të shkaktojë dëme të mëdha për mijëra maturantë, sepse afatet e maturës dhe provimit përfundimtar po afrohen.

Sipas saj, apelet që fëmijët të kthehen në klasa janë pranuar me të drejtë edhe nga UNICEF-i edhe nga Avokati i Popullit.

- Qeveria tashmë ka ofruar një zgjidhje konkrete, e cila është rritje e pagave për 10 për qind, gjegjësisht paga më të larta se 2.500 deri në 3.000 denarë për punonjës në kohë krize. Refuzimi i këtij propozimi është jokonstruktiv, së pari sepse ende nuk kanë skaduar afatet ligjore për harmonizimin e pagave prej 6 muajsh – tha ai. Skrijelj.

Skrijelj tha se janë bërë investime të konsiderueshme në ndërtimin, rindërtimin dhe pajisjen e shkollave dhe kopshteve. U ndërtuan një numër i madh i sallave sportive të shkollave, këtë vit shkollor pajisëm 264 kabinete për shkencat natyrore dhe ndamë 54 milionë denarë për asistentë edukativë që tashmë janë në dispozicion të fëmijëve me aftësi të kufizuara.

 

 - I bëjmë thirrje kryesisë së SSK-së që t'i kthehet dialogut, jo vetëm për ngritjen e pagave, por edhe për një marrëveshje të re të përgjithshme dhe një metodologji të re për rritjen e përhershme të pagave në arsim dhe mbrojtjen e fëmijëve. Pagat në arsim do të rriten, do të ketë një metodologji të re për rritje të vazhdueshme të pagave, por mësimi duhet të vazhdojë, tha Skrijelj.

SASHK: Greva vazhdon, sot dhe nesër negociata të reja me Qeverinë

Video e ditës