Në LSDM po ndodhin ndryshime të brendshme, thotë Shilegov, i cili konsideron se si LSDM “kemi kryer procese serioze, nga Marrëveshja e Prespës, deri te anëtarësimi në NATO dhe marrja e statusit kandidat në BE”.

“Ne do të duhet të bashkohemi rreth çështjeve të rëndësishme në vend. Për interesin strategjik, le të biem dakord që të gjithë e duam vendin tonë. Nuk kam të drejtë të mendoj se dikush është patriot më i madh se unë”, thotë Shilegov.

Për ndryshimet në KQ, ai do të thotë “Si mbajtës i një posti të lartë ekzekutiv, çfarëdo që të them mund të interpretohet keq. Nuk është problemi masa e gjobave, problemi është më i thellë. Ne kemi nevojë për institucione funksionale në nivele të shumëfishta”.

 

Shilegov beson se “politika ditore e VMRO-DPMNE-së është në ngërç. Ju ndoshta keni nevojë për një skenar specifik që dëshironi t'i përmbaheni qeverisë. Pse mendoni se ky nuk është skenar i Mickoskit? Nga e dini se nuk ka marrëveshje me Nikolla Gruevskin, e pastaj Mickoski të dalë i pastër për votimin e amendamenteve kushtetuese”.

“Nuk ka asnjë çmim politik që mund ta pranojë LSDM-ja që Gruevski të jetë partneri ynë i koalicionit”, është i vendosur Shilegov.