Njësia e gjashtë jozyrtarisht: BDI humbi një, “Vredi” fitoi deputet plus

Zgjedhjet e votimit 2024 / Foto Sloboden Pechat / Slobodan Djuric

Rezultatet fillestare jozyrtare nga qendrat analitike të partive tregojnë se në njësinë e gjashtë BDI-ja ka humbur një deputet, ndërsa koalicioni “Vredi” ka fituar një deputet shtesë.

VMRO-DPMNE nuk ka marrë deputet plus.

Kujtojmë se sot ka rivotim në gjashtë vendvotime në njësinë e pestë zgjedhore dhe në një vendvotim në njësinë e gjashtë. Në ora 21:5, Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve do të mbajë konferencë për media ku do të raportojë për informacionet zyrtare nga rivotimi i sotëm në njësinë zgjedhore të 6-të dhe të XNUMX-të.

Sipas informatave jozyrtare nga qendrat analitike të partive, në vendvotimin në Strugë VMRO-DPMNE ka fituar 366, BDI 46, 41 vota për LSDM-në, 11 vota për Levicën, 2 për ZNAM, 4 për “Vredin” dhe 10 fletë të pavlefshme.

Nga gjithsej 4.514 votues të regjistruar në shtatë vendvotime ku mbahet rivotimi për zgjedhjet parlamentare, deri në ora 18:30 kanë votuar 2.487 ose 55,1 për qind, njoftoi Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ). Qendrat e votimit janë mbyllur në orën 19:00.

Në njësinë zgjedhore 2101 në Zhelinë kanë votuar 546 zgjedhës, gjegjësisht 54,98%, në QM 1194 në Krushevë kanë votuar 325 votues, d.m.th 69,3%, në IM 1202 në Krushevë, 99 votues në Krushevë 33,22, d.m.th 1272%. Ohër kanë votuar 356, gjegjësisht 50,07%, në IM 1470 në Dollneni kanë votuar 365 votues, gjegjësisht 55,47%, në IM 1470/1 në Dollneni kanë votuar 324 votues, d.m.th 51,27 votues në Dollneni kanë votuar 1844 votues, d.m.th. , pra 472 për qind.

-Krahasuar me votimin e 8 majit deri në ora 18:30, ky rivotim tregon rritje të pjesëmarrjes për 1,08 për qind në këto vendvotime, sipas KSHZ-së.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës