Gjashtë shtete mashtruan në finale, iu hoqën pikët, kështu që organizatorët bënë vetë një llogaritje ?!

Foto: Ekrani i printimeve / YouTube

Gjashtë shtete u skualifikuan kur bëhet fjalë për votimin e jurisë së ekspertëve, dhe siç thonë nga Unioni Evropian i Transmetuesve, ata llogaritën pikët e tyre bazuar në rezultatet e vendeve të tjera me vota të ngjashme. Mali i Zi është ndër vendet, juria e të cilëve u skualifikua.

EBU analizoi votat e jurisë pas provës së dytë të veshjes në natën e dytë gjysmëfinale të Eurovision Song Contest 2022 vit dhe konstatoi parregullsi të caktuara në votimin e gjashtë vendeve, njoftoi Unioni Evropian i Transmetuesve, shkruan wiwibloggs.com.

Siç u tha, për të respektuar "Udhëzimet e votimit", EBU bashkëpunoi me një partner votues për të llogaritur një pikë zëvendësuese për çdo vend për të cilin kishin dyshime si në gjysmëfinalen e dytë ashtu edhe në finalen e madhe. Gjithçka, thonë ata, është llogaritur në bazë të rezultateve të vendeve të tjera me të dhëna të ngjashme votimi.


Mbrëmjen e së shtunës, rreth orës 20, pak para fillimit të votimit, EBU lëshoi ​​një deklaratë ku sugjeronte se një dramë po ndodhte “prapa skene”.

“Ky proces konfirmohet nga Monitorimi i Pavarur i Votimit”, thanë ata.

Vendet që u përjashtuan nga votimi janë Azerbajxhani, Gjeorgjia, Mali i Zi, Polonia, Rumania dhe San Marino.

Le të kujtojmë, Ukrainë fitoi konkursin e 66-të të këngës në Eurovizion me gjithsej 631 pikë. Është në vendin e dytë Britania e Madhe, dhe në të tretën Spanja. Përfaqësuesja serbe Kontrata zuri vendin e pestë.

Video e ditës