Shaqiri: Kërkohet që studentët të regjistrohen në kurse profesionale, këtë kërkojnë kompanitë

Foto: Shtypi i Lirë

Personeli që del nga shkollat ​​profesionale është e ardhmja, e kërkon tregu i punës dhe jep mundësi për sukses më të madh, tha ministrja e Arsimit. Jeton Shaqiri gjatë vizitës së sotme në Qendrën Rajonale për Arsim dhe Aftësim Profesional “Mosha Piade” në Tetovë.

Në pritje të regjistrimeve të ardhshme, ai u bëri thirrje studentëve që të regjistrohen në kurset profesionale.

Të rinjtë duhet të fokusohen në drejtimet profesionale, ku nëpërmjet edukimit dual do të kenë mundësi të fitojnë aftësi dhe pas përfundimit të shkollës të jenë të gatshëm dhe konkurrues në tregun e punës.

“Mosha Pijade është shndërruar në Qendër Rajonale për Arsim Profesional dhe është një nga tre qendrat e tilla në Maqedoni që ofroi 8 kualifikime të reja që kërkojnë kompanitë. Dihet që të rinjtë këtu studiojnë arsim të dyfishtë, dmth të rinjtë këtu mësojnë me punë, që do të thotë përgatitje e mirë e tyre, e cila do t'i bëjë konkurrues, ndaj u bëj thirrje të rinjve që të fokusohen dhe ne do të mbështesim studentë me bursa për ata që regjistrohen në drejtimet profesionale”, tha ai ministri Shaqiri.

Qendra rajonale “Mosha Piade” në Tetovë është pjesë e konceptit të arsimit dual, por nuk ofron kushte adekuate për realizimin e tij. Ministri premtoi se shkolla do të rikonstruktohet dhe pajiset.

“Kjo shkollë do të rinovohet dhe ka një projekt të miratuar dhe të përgatitur, si dhe dokumentacion të plotë. Pres që gjatë vitit 2024 kjo shkollë të rikonstruktohet tërësisht dhe të sigurohen pajisje për mësimin praktik, shtoi Shaqiri.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës