Shaqiri: Marrëveshja e Ohrit na la obligim që të rinjtë t'i drejtojmë drejt mirëkuptimit të ndërsjellë

Jeton Shaqiri, Ministër i Arsimit / Foto: Screenshot

Marrëveshja e Paqes së Ohrit është një moment historik në zhvillimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, simbol i aspiratave demokratike dhe udhërrëfyes drejt një të ardhmeje të begatë të atdheut tonë të përbashkët, thotë ministri i Arsimit dhe Shkencës. Jeton Shaqiri, duke uruar për 21 vjetorin e nënshkrimit.

Shaqiri po ashtu theksoi se reformat, të cilat bëhen në bashkëpunim me të gjitha organizatat dhe institucionet relevante ndërkombëtare, do të arrijnë qëllimin – “të ndërtojmë brezat tanë të rinj, nga klasa në klasë, gradualisht por në vazhdimësi, si individë solidarë, të respektuar. të ndryshëm nga vetja dhe punojnë për realizimin personal pa lënduar të tjerët”.

“Kjo është mënyra e vetme e duhur nëse duam ta pozicionojmë vendin tonë për zhvillim, rritje dhe avancim. Duke festuar përvjetorin e nënshkrimit të Marrëveshjes, na kujtohet obligimi i madh që ai na la – të punojmë së bashku për të krijuar një shtet demokratik dhe funksional që të gjithë ata që jetojnë në të ta ndiejnë si të tyren. “Me ndryshimet thelbësore që po bëjmë në arsim, të rinjtë po i drejtojmë drejt mirëkuptimit të ndërsjellë, tolerancës dhe multikulturalizmit, si vlera themelore qytetare”, thekson Shaqiri në urimin.

Video e ditës