Severina u shpall fajtore për ofendimin e punonjëses sociale, në gjykatë u zbulua se çfarë i tha

Severina / Foto: Instagram/Severina

Këngëtarja kroate Severina Vuckovic është dënuar gabimisht me gjobë për kundërvajtje nga neni 17 i Ligjit për kundërvajtje kundër rendit dhe qetësisë publike, për fyerje dhe nënçmim të punonjësit social vitin e kaluar.

Në nenin 17 thuhet: “Kushdo që nënçmon ose fyen organet shtetërore, përkatësisht funksionarët gjatë kryerjes së detyrave të tyre zyrtare ose urdhrave të tyre ligjor, dënohet për kundërvajtje me gjobë nga 20 deri në 1.000 euro ose me burgim. deri në 30 ditë”.

Bashkëpunëtori i Severinës, Davor Grgin për kroatishten "Indeksi" konfirmoi informacionin se është nxjerrë aktgjykim i kundërligjshëm, por nuk ka dashur të bëjë komente shtesë lidhur me rastin.

Kujtojmë se Severina, sipas padisë, e ka fyer punonjësen sociale nga Qendra për shqetësime sociale-Maksimir, në shkurt të vitit të kaluar. Pas incidentit, Qendra për Shqetësime Sociale ka paraqitur një ankesë për shkelje të rendit dhe qetësisë publike në Departamentin e Policisë në Zagreb.

Sipas njoftimit, këngëtarja ka telefonuar Qendrën për Çështjet Sociale dhe “është sjellë verbalisht dhe në mënyrë agresive ndaj punonjëses sociale të rastit”.

Sipas dëshmisë së punonjëses sociale, Severina nuk i ka zgjedhur fjalët në bisedën me të.

Këngëtarja e pyeti punonjësen sociale “me çfarë të drejte ajo dërgon një punonjës tjetër social në adresën e saj për të vizituar nënën e saj”. Punonjësja sociale deklaroi në raport se ajo u përpoq t'i shpjegonte asaj se Qendra duhet të veprojë për çdo raport për dhunë të dyshuar të paraqitur nga një anëtar i familjes së saj.

Punonjësja sociale tha në gjykatë atë që i tha Severina.

- Mirëpo, ajo nuk i intereson çfarë ka për të thënë, por vazhdon: Qoftë nëna e të gjithëve, kjo më mori mua..., kjo më mori... për nëntë vjet dhe tani është mjaft - deklaroi punonjësja sociale e përmendur në raport, shkruan "Jutarnji.hr".

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës