Seriali “E mërkurë” po thyen rekorde vlerësimesh në Netflix

Jenna Ortega në rolin e Wednesday Adams / Foto: Instagram/"Wednesday"

Aktualisht seriali “E mërkurë” është një nga përmbajtjet më të ndjekura në platformën filmike Netflix. Gjegjësisht, ka thyer rekordin e serialit më të ndjekur në Netflix në gjuhën angleze, të cilin deri vonë e mbante seriali “Stranger Things”. Netflix raportoi se seriali u shikua 341,2 milionë orë në vetëm një javë nga publikimi i tij.

Çfarë të shikoni në Netflix dhe BBC këtë fundjavë?

Në projektin e ri të regjisorit Tim Burton, personazhet kryesore i luajnë ato Luis Guzman, Catherine Zeta-Jones и Christina Ricci, të cilën në filmat e mëparshëm për familjen Addams ajo luajti pikërisht E mërkurë Adams.

Mirëpo, krejt e pritshme, vëmendjen më të madhe tërhoqi aktorja 20-vjeçare Jenna Ortega, i cili në serialin e ri për familjen Addams luan rolin kryesor – Wednesday Addams.

Seriali ndjek Wednesday Addams në Nevermore Academy, ku ajo përpiqet të zotërojë aftësitë e saj psikike dhe të zgjidhë misterin që ka ndjekur prindërit e saj për 25 vitet e fundit. Përveç kësaj, ajo përpiqet të zgjidhë problemet me të cilat përballen adoleshentët e moshës së saj.

Ajo rrëzoi nga froni Stranger Things

Seriali zuri vendin e parë në 83 vende të botës dhe arriti të rrëzojë nga froni "Stranger Things", i cili mblodhi 335,01 milionë orë transmetim në vetëm pesë ditë.

Por edhe kështu, "Wednesday" ende nuk është as afër hitit të Koresë së Jugut "Squid Game", i cili grumbulloi 571,8 milionë orë transmetimi në javën e parë të transmetimit dhe mban rekordin për serialet më të shikuar në jo-anglisht. 1,65 miliardë orë transmetim në muajin e parë të transmetimit.

Video e ditës