Sela: Maqedonia të vazhdojë në rrugën e integrimeve evropiane, nuk duhet të ketë alternativë tjetër

Zijadin Sela kryetar i Aleancës së Shqiptarëve / foto: “Shtypi i Lirë” – Dragan Mitreski

Unë besoj se Maqedonia e Veriut duhet të vazhdojë në rrugën e integrimeve evropiane dhe nuk duhet të ketë alternativë tjetër për ne si shtet. Nuk ka dyshim dhe mendoj se AA është e qartë në këto rreshta, tha kreu i Aleancës për Shqiptarët, Ziyadin Sela, pas takimit të sotëm në Shkup me kryeministrin Dimitar Kovaçevski, duke theksuar se do ta shqyrtojnë propozimin francez, pas së cilës. ata do të dalin me qëndrimin e tyre.

Sela, theksoi se Aleanca për Shqiptarët kishte qëndrim për mosmarrëveshjen me Bullgarinë edhe para se ky propozim të ishte përfundimtar.

- Qëndrimi ynë është i qartë se kjo mosmarrëveshje duhet të zgjidhet duke filluar nga më elementari, nëse tashmë ka një problem mes fqinjëve, fqinjët duhet të fillojnë të njohin njëri-tjetrin. Nga ana tjetër, para Samitit të BE-së, unë si kryetar i partisë deklarova se nuk bëhet fjalë vetëm për pranimin ose jo të propozimit francez, por ka të bëjë me vazhdimin ose jo në rrugën e integrimit evropian dhe mendoj se kjo duhet të jetë qasja e partive politike, palëve të interesit, tha Sela.

Në lidhje me këtë, Sela theksoi qëndrimin e AA-së për “Ballkanin e Hapur”, gjegjësisht se nuk duhet të krijojmë alternativa ndaj BE-së dhe se rruga e vetme për Maqedoninë e Veriut duhet të jetë anëtarësimi në BE.

- E vetmja rrugë duhet të jetë BE sa më shpejt të jetë e mundur. Natyrisht, kjo rrugë kalon përmes negociatave, përmes marrëveshjeve që duhet të arrihen me vendet e BE-së. Nuk ka asnjë hezitim dhe mendoj se AA është e qartë në këto linja, tha Sela.

Anëtarësimi i Maqedonisë së Veriut në BE, sipas Selës, ka rëndësi gjeopolitike dhe politikanët duhet të mendojnë më shumë për stabilitetin e rajonit dhe më pak për marrjen e pikëve politike.

“Nuk kemi asnjë hezitim, një propozim të tillë do ta pranonim si parti politike dhe ky është qëndrimi i Aleancës për Shqiptarët”, tha Sela.

Video e ditës