Po nxehet në LDP – po debatojnë Milevski dhe Avramçev përmes mediave

Foto: Shtypi i lirë / kolazh

Pasi zyrtari i PLD-së, Filip Avramçev, keto dite e akuzoi atë kryetar partie Goran Milevski se ai vetë, pa pyetur bordin qendror, e ka propozuar veten për ministër në qeverinë e re, LDP-ja sot në një deklaratë ka akuzuar Avramçevin se është në “aleancë të ngushtë me opozitën” dhe se përmes tij VMRO-DPMNE-ja po tenton të instalojë një president "i përshtatshëm", me ndihmën e të cilit ai dëshiron të kthehet në pushtet.

Milevski për akuzën përgjigjet se ka mbështetjen e plotë të KQ të LDP-së për kryerjen e funksionit ministror dhe bëri të ditur se në ditët në vijim do të thërrasë seancën e organit të partisë, për t'u konfirmuar.

Partia në deklaratën e sotme në të cilën nuk e përmend fare emrin e Avramçevit i ka bërë thirrje kryetarit të komunës Danela Arsovska të publikojë raporte nga puna e tij si drejtor i Sallës Universale.

“Është e qartë si dita që drejtori aktual i Sallës Universale, i cili përhap publikisht të pavërteta për kryetarin e LDP-së, është në aleancë të ngushtë me opozitën. Prandaj, PLD-ja publikisht i bën thirrje kryetares së Shkupit, Danela Arsovska, që t'i publikojë raportet financiare për funksionimin e Sallës Universale, e posaçërisht atë për funksionimin e paligjshëm, për të cilën gjatë zgjedhjeve u akuzua drejtori aktual i DPMNE-së në konferenca për media. fushatë. “Është turp që DPMNE-ja e rrëmbyer i lejoi vetes të përdorë metoda të ulëta të shantazhimit të individëve për të dëmtuar reputacionin e kryetarit të LDP-së dhe për t’i instaluar një president ‘të përshtatshëm’ që do të realizojë agjendën e kthimit të DPMNE-së së pareformuar në pushtet. “, në një komunikatë nga PLD.

Avramçev, nga ana tjetër, në deklaratë për portalin lokal tha se nuk ka nevojë që Danela Arsovska të publikojë pasqyrat financiare, por do ta bëjë vetë.

“Të gjitha raportet financiare për punën e Sallës Universale, përveç këtij viti, i cili aktualisht është duke u zhvilluar, janë në dispozicion të publikut. “Nuk duhet ta kërkoni kryetaren Arsovska, unë do t'jua dorëzoj personalisht”, tha ish-drejtori i Sallës Universale.

-Gjithçka nisi nga kërkesa ime që grupi i postës elektronike të KQ të PLD-së të punojë në përputhje me statutin. Fatkeqësisht, pas kësaj jam ballafaquar me sulme të rënda dhe skualifikime personale nga presidenti Milevski, të cilat janë jo karakteristike për një homo sapiens të zakonshëm, e jo për një post të lartë publik”, tha Avramçev.

Edhe VMRO-DPMNE-ja ka njoftuar sot për gjendjen në LDP, duke e akuzuar Milevskin se e trajton partinë “si degë”.

“Edhe anëtarë të LDP-së përmes mediave akuzojnë se Milevski pasi ka qenë ministër e ka punësuar gruan e tij në Klinikë, ndërsa Bajanakun e ka emëruar drejtor të Lotarisë Shtetërore. Milevski e ka punësuar kushëririn e tij në Videollotarinë shtetërore, kumbarin në Idrizovë, ndërsa kumbarën e ka punësuar në Ministrinë e Vetëqeverisjes Lokale. “A e përkrah Milevski përmes LDP-së qeverisjen mafioze të LSDM-BDI-së për të punësuar të afërmit e tij në administratë?”, pyetën partia opozitare.

Video e ditës