Gjelbërimi publik po rregullohet në dhjetëra lokacione në Shkup

Foto: NP “Parqe dhe Gjelbërim”

Ekipet e NP “Parqe dhe Gjelbërim” këto ditë janë duke zhvilluar aktivitete intensive të rregullimit të vegjetacionit në kalatën e Vardarit, në koordinim me Qytetin e Shkupit dhe ndërmarrjet tjera publike.

Siç informojnë “Parqet dhe Gjelbërimi”, rregullimi ka filluar në shtrirjen nga Ura e Hekurt përgjatë rrjedhës së djathtë të Vardarit deri te ura “Goce Dellçev”, si dhe në shtrirjen nga Ura e Hekurt përgjatë rrjedhës së majtë të Lumi Vardar deri te ura e këmbësorëve në parkun e qytetit.

“Kemi punuar edhe në rregullimin e vegjetacionit në kalatën e Vardarit në shtrirjen nga Parku i Liqeneve deri te Ura e Bliznakut, nga Parku i Liqeneve deri në PIOM, nga Ura e Gurit deri te ura në Bulevardin Filip II. Këto ditë vazhduam me rregullimin e vegjetacionit në kalatë, një hap larg urës në Bl. 8 shtator përgjatë rrjedhës së djathtë të lumit Vardar në drejtim të stadiumit të qytetit, si dhe përgjatë rrjedhës së majtë drejt sallës sportive “Kale”, sqarojnë NP “Parqe dhe Gjelbërim”.

Nga aty shtojnë se ekipet e tyre me makineri përkatëse janë duke punuar në kositjen e sipërfaqeve me bar, prerjen e lastarëve, kositjen e bimësisë së ulët, pastrimin e sipërfaqeve të shpateve dhe të gjerësive të shtratit të lumit Vardar.

“Në të gjitha zonat e tjera në të gjithë qytetin, ne kositim rregullisht çdo ditë sipërfaqet me bar përreth gjelbërimit dhe parqeve të bulevardit, mbledhim të prera dhe shkurtojmë bimësinë. Për shkak të temperaturave të larta ujitim sipërfaqet e gjelbra publike nga ora 22:06 deri në orën 4850:2 të mëngjesit, ndërsa një pjesë të gjelbërimit të qytetit ku nuk ka sistem vaditjeje ujitim nga sterna. Njëkohësisht po vazhdojmë me rregullimin hortikulturor të sheshit me gjelbërim publik në rrugën e Brigadës Yuzhnomoravski, pranë kanalit, me sipërfaqe XNUMX mXNUMX në lagjen Cento dhe rikonstruksionin e shtratit të mitur në kalatën e. Lumi Vardar në shtrirjen nga ura Nënë Tereza deri te Ura Gjeneral Mihajlo Apostolski, informojnë nga kompania.

Video e ditës