Dëmet nga stuhia po riparohen në Shkup dhe Tetovë

Në rajonin e Shkupit dhe Tetovës po riparohen dëmet nga stuhia e djeshme e përcjellë me erë, shi dhe breshër. Dëme janë raportuar për shtëpi të përmbytura, bodrume, garazhe, rrugë, pemë të rrëzuara, makina të dëmtuara, fasada....

Qendra për menaxhimin e krizave informon sot në mëngjes se në rajonin e Tetovës në terren janë 22 zjarrfikës me 15 pompa dhe të gjitha makineritë. Të gjitha bodrumet e përmbytura, garazhet, shtëpitë, ndërtesat dhe zonat e tjera të përmbytura pastrohen në faza. Rrugët në këtë rajon janë të kalueshme, por në vende të caktuara në rrugë ka vërshime balte, rërë, gurë dhe materiale të tjera, të cilat ngadalësojnë shpejtësinë dhe vështirësojnë qarkullimin.

GALERIA | Pemë të rrëzuara, rrugë të përmbytura, degë të thyera në Aeroport

Situata me energjinë elektrike po zgjidhet dalëngadalë, me informacionin e marrë nga QKM se pjesa më e madhe e popullsisë ka energji elektrike.

Tetovci po riparon pasojat e stuhisë së madhe

Për shkak të stuhisë gjysma e qytetit të Tetovës ka mbetur pa energji elektrike. Informacionet nga EVN Maqedoni janë se rrjeti është duke u kontrolluar dhe nëse çdo gjë është në rregull do të lëshohet rryma pjesë-pjesë. Fshatrat malore dhe 60 për qind e Tetovës kanë energji elektrike, ndërsa pjesa tjetër do të kyçet gradualisht në orët në vijim.

Në Shkup deri në mëngjesin e sotëm janë pranuar 42 denoncime për rënie të pemëve në disa lokacione të qytetit, për të cilat janë njoftuar shërbimi kujdestar në JP Parkovi dhe Zelenilo, Qyteti i Shkupit dhe JP Vodovod dhe Kanalizazë. Janë raportuar katër raste të problemeve me furnizimin me energji elektrike, njëri prej të cilëve për një transformator që ka shpërthyer në Zelenikovë dhe për shtylla të rrëzuara.

CUK: Një familje e ngecur në një shtëpi të përmbytur në fshatin Sirichino

Përveç stuhisë, gjatë ditës dhe natës së kaluar janë regjistruar 15 vatra zjarri, dy prej të cilave janë ende aktive. Bëhet fjalë për zjarre në Komunën e Novo Sellës, në lokalitetin “Haxhiicë” në lartësitë e Belaticës, afër kufirit shtetëror, ku digjet një pyll ahu.

- Dita e djeshme është një shembull i vazhdueshëm i rolit të madh pozitiv të mediave kur ka fatkeqësi të rënda, gjatë të cilave ato transmetonin në kohën e duhur informacionin jo vetëm nga QKM për emergjencat dhe ngjarjet publike, por edhe drejtpërdrejt nga terreni nga korrespondentët e zonat që u prekën nga stuhitë lokale. Me informacionet e tyre, qytetarët fillimisht kanë ndërmarrë veprime parandaluese për t'u njoftuar për stuhinë e pritshme, sipas njoftimeve të HMRC-së, e cila me shumë gjasa ka reduktuar rrezikun për dëme më të mëdha, dhe tashmë kur ka ndodhur stuhia e paralajmëruar lokale në Tetovsko dhe Shkup, njoftojnë mediat për vende kritike që nuk ishin të sigurta për lëvizjen e qytetarëve, thonë nga QKM.

Raportime për bodrume të përmbytura, shtëpi, makina të dëmtuara, pemë të rrëzuara pas stuhisë së djeshme

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës