Shitet hoteli i kultit “Jugosllavia”, çmimi fillestar është 27 milionë euro

Foto: Printscreen/YouTube

Debitori i falimentuar “Danub Riverside” po shitet me tender publik si person juridik, me një çmim fillestar prej pak më shumë se 27 milionë euro. Pasuria më e rëndësishme e debitorit të falimentuar, siç thuhet në njoftimin e shitjes, janë ndërtesa e hotelit "Jugosllavia" në bulevardin Nikola Tesla dhe një pjesë në pronësi të tokës ndërtimore në parcelën kadastrale 2442/1 (Komuna Kadastrale Zemun). ku ndodhet hoteli shkruhet H1.

Pranë Hotel Jugosllavia ngrihen kulla deri në 155 metra, sipërfaqja e gjithë parcelës është 45.613 metra katrorë, nga të cilat 13.981 metra katrorë janë nën ndërtesa. Përveç debitorit të falimentuar “Danub Riverside”, bartëse e së drejtës në parcelën e përmendur është edhe kompania “MV Investment” nga Beogradi, e cila është 100% në pronësi të “Millennium Team”. Shtohet se nuk është kryer demarkacioni ligjor për përcaktimin e pjesëve të bashkëpronësisë së truallit, si dhe ndarja fizike e truallit, ndaj vlerësimi i vlerës së pronës bëhet me një supozim të veçantë. .

Në shpallje po ashtu thuhet se procedurat kontestimore janë duke u zhvilluar para Gjykatës Ekonomike në Beograd pas padisë së kontestuar të portit të Beogradit A.D. ngastra kadastrale 2442/1 KO Zemun, e cila përbën pasurinë që hyn në personin juridik. Ndër të tjera, duhet theksuar se në kuadër të Hotel “Jugosllavia” gjendet një llambadar tavani i cili me vendim të Muzeut të Artit të Aplikuar është shënuar si pronë që gëzon mbrojtjen e mëparshme të Muzeut, dhe është pjesë. të pasurisë së vlerësuar. Afati për blerjen e dokumenteve të shitjes, me çmim prej tre milionë dinarë, është 11 mars, ndërsa depozita në llogarinë e debitorit të falimentimit duhet të paguhet më së voni deri më 15 mars. Tenderi publik do të mbahet më 22 mars në ora 12:XNUMX, në hotel “Jugosllavia”.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës