Gjithnjë e më shumë femra duan të bëhen oficere policie – interesi për policët në vend po rritet

Nga gjithsej 1458 kandidatë të regjistruar, vetëm 600 do të përzgjidhen për të qenë punonjës policie të ardhshëm. Sipas ministrit të Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, është interesant fakti se numri i kandidatëve për femra dhe vajza rritet nga viti në vit, ndërsa sqaroi se policët e ardhshëm do të trajnohen sipas modelit të edukimit policor, i cili përfshin aktivitete. dhe detyrat përmes tre moduleve përvetësimi i njohurive dhe aftësive të reja në fushën e punës policore.

Spasovski siguron se me reformat e reja që janë realizuar do të parandalohet korrupsioni dhe keqpërdorimi i detyrës zyrtare nga ana e policëve.

Policët janë mburoja e shtetit, tha Spasovski, duke shtuar se resurset e Ministrisë së Punëve të Brendshme nuk guxojnë të përdoren për interesa personale të dikujt.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës