Kërkohet më shumë hapësirë ​​në hotelet me katër dhe pesë yje - takimi ministror i OSBE-së plotësoi kapacitetin në Shkup

Hotel Alexander Palace/Shtimi

Ljupço Janevski, drejtor i Agjencisë për Promovim dhe Përkrahje të Turizmit, zbulon për “Sloboden Pechat” se ky manifestim do të sjellë 3 deri në 4.000 netë qëndrime në kryeqytet. Mirëpo, sipas tij, kjo ngjarje e madhe tregoi edhe një herë nevojën e ndërtimit të një qendre të përshtatshme kongresesh në mënyrë që në të ardhmen të kemi një hapësirë ​​të përshtatshme në të cilën do të mbahen ngjarje të tilla të mëdha.

Janë mbushur të gjitha kapacitetet hoteliere për takimin ministror të OSBE-së që do të mbahet në Shkup. Hotelet me katër dhe pesë yje në qendrën strikte të qytetit do të jenë më të dobishmet. Ljupço Janevski, drejtor i Agjencisë për Promovim dhe Përkrahje të Turizmit, zbulon për “Sloboden Pechat” se ky manifestim do të sjellë 3 deri në 4.000 netë qëndrime në kryeqytet.

Një frekuentim i tillë do ta vendos Shkupin në të njëjtin nivel me Ohrin, si qendër serioze turistike. Janevski është i bindur se do të dëshmojmë se jemi mikpritës të mirë dhe se të gjithë mysafirët do të jenë të kënaqur me akomodimin dhe përmbajtjen e ofruar. Mirëpo, sipas tij, kjo ngjarje e madhe tregoi edhe një herë nevojën për ndërtimin e një qendre të përshtatshme kongresesh në mënyrë që në të ardhmen të kemi një hapësirë ​​të përshtatshme në të cilën do të mbahen ngjarje të tilla të mëdha.

- Duhet të konsiderohet se Shkupi merr hapësirë ​​adekuate për konferenca ndërkombëtare biznesore dhe politike, siç kanë qytetet në rajon. Për të tashmen duhej të bëhej një ndërrim i përshtatshëm i sallës sportive dhe kjo do të shmangej në të ardhmen nëse do të kishim një Qendër Kongresi të dedikuar - shton Janevski.

Risto Tsitsonkov, një profesor i rregullt në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike, paralajmëroi për nevojën e një Qendre Kongresi në Shkup që në verë. Ai theksoi se mbajtja e këtij manifestimi dihej para disa vitesh.

- Kishte kohë (vite) të mjaftueshme për të organizuar ndërtimin e një qendre Kongresi, e cila i mungon shumë qytetit të Shkupit dhe e cila do të kishte kushte ideale për mbajtjen e konferencave si kjo e OSBE-së. Në atë objekt do të kishte një sallë të madhe për seancat plenare për rreth 1.000 njerëz dhe disa salla më të vogla për mbajtjen e njëkohshme të seancave paralele dhe për qëllime të ndryshme. Objektet sportive dhe ambientet e hoteleve nuk janë adekuate për mbajtjen e konferencave - ka shkruar Tsitsonkov.

Sipas njoftimeve, delegacionet e të gjitha vendeve pjesëmarrëse të OSBE-së dhe partnerëve të Organizatës do të jenë nga 30 deri në 60 persona, gjegjësisht pritet që në këtë ngjarje më të madhe politike ndërkombëtare të organizuar në historinë e Maqedonisë të marrin pjesë mbi 1.000 delegatë.

Sipas Entit Shtetëror të Statistikave, në vitin 5 kishte 2022 dhoma në hotelet me 2.136 yje dhe numri i tyre në hotelet me 4 yje ishte 4.187 dhoma. Numri i përgjithshëm i shtretërve në hotelet më të shtrenjta është 13.374.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës