LSDM: Para nesh është një propozim në gjuhën e pastër maqedonase, Mickoski vetëm dëshiron ta dëmtojë vendin

Ndërtesa e partisë së LSDM-së Foto: “Shtypi i Lirë”, Dragan Mitreski

Propozimi i presidencës franceze është bërë publik dhe qytetarët shohin qartë gjithçka. E rëndësishme është që qëndrimet dhe vërejtjet tona të jenë të inkorporuara, të kemi një gjuhë të pastër maqedonase në BE, identiteti maqedonas të jetë plotësisht i mbrojtur, çështjet historike nuk janë pjesë e procesit të negociatave, njoftoi LSDM në pushtet.

“Të gjitha trillimet dhe gënjeshtrat për gjoja bullgarizim dhe asimilim janë zhytur në ujë. Ndërkohë, për këtë propozim ka nisur një proces i gjerë konsultimi, si një bazë solide për ndërtimin e një qëndrimi serioz, të përgjegjshëm dhe burrështetas ndaj mundësisë që i hapet vendit tonë. Kur bëhet fjalë për temat me interes të lartë kombëtar dhe shtetëror, siç janë rruga e integrimit evropian të vendit, e ardhmja e qytetarëve dhe mbrojtja e identitetit maqedonas, nevojiten përgjegjësi, pjekuri dhe kapacitet shtetëror.

Dhe këtë e shohin të gjithë, përveç Hristijan Mickoski-t, i cili me protesta dëshiron ta pengojë procesin e hapur të konsultimeve të gjera që në fillim. Mickoski dje e pranoi hapur para gjithë opinionit se është kundër integrimit në Bashkimin Evropian. Me këtë rrëfim Mickoski konfirmoi se asnjëherë nuk ka qenë për anëtarësimin e vendit në BE, se me vetëdije dhe qëllimisht i ka krijuar të gjitha bllokimet dhe pengesat që e kanë mbajtur vendin larg integrimit në BE. Mickoski me muaj të tërë ka kërkuar që propozimet të konsultohen me të dhe me opozitën dhe tani që ka mundësi ikën prej saj.

Aksioni i përbashkët me instalacionin pro-rus Levica tregon se ky është veprim i një koalicioni anti-NATO dhe pro-BE. Shkatërrimet, bllokadat, tentativat për ndarje të reja nga VMRO-DPMNE nuk janë asgjë e re, por gjithmonë janë njohur dhe mposhtur nga qytetarët dhe kështu do të jetë edhe tani”, tha Bihaçka.

Video e ditës