LSDM në kundërsulm: Kovacki ka dhënë edhe sekrete ushtarake dhe ka qenë spiun kundër shtetit?

Dokumenti i kovaçit për Kovaçevskin/Foto: VMRO-DPMNE

Pasi edhe një herë, për 8 ditë rresht, deputeti i VMRO-DPMNE-së Dragan Kovacki sulmon për “dezertimin” e kryeministrit Dimitar Kovaçevski nga pjesëmarrja në konfliktin ushtarak të vitit 2001, LSDM-ja doli me reagim ndaj qëndrimeve të shprehura të deputet.

- Ish-koloneli, Kovacki i dezertuar nga ushtria, e ndërroi gradën ushtarake në gradën partiake, për t'i shërbyer Hristijan Mickoskit si deputet. Kovacki ka rekorde disiplinore, ka kërcënuar eprorët e tij në Ushtri. Prandaj Mickoski zgjodhi Kovackin, i cili duhet të thotë nëse ka dhënë informacione ushtarake dhe sekrete dhe ka qenë spiun kundër shtetit? Në VMRO-DPNME nuk ndryshon asgjë. Është parti kriminale dhe asgjë nuk mund ta defokusojë, reagon LSDM.

Kovacki nga ana e tij ka kërkuar përgjegjësi nga kryeministri për mospjesëmarrje në mbrojtjen e vendit.

- Maqedonia është në krizë të rëndë dhe se me Kovaçevskin do të vazhdojë të fundoset dhe se nuk ka mundësi e as interes të punojë në interes të qytetarëve, është dëshmi se ai ka gënjyer institucionet kompetente dhe ka ikur kur ai. ishte më e nevojshme. Në një vend normal, kryeministri dezertues do të ishte thirrur në llogari nga bashkëpartiakët e tij për të konfirmuar nëse ai gënjeu se ishte i paaftë përgjithmonë apo nëse është vërtet i paaftë përgjithmonë, tha sot Kovacki dhe kërkoi nga gjykata që të revokojë certifikatën e sigurisë së Kryeministri.

- Është e paqartë se si Kovaçevskit ende nuk i ka inicuar procedurë për përcaktimin e aftësisë afariste nga Gjykata në procedurë jashtë kontestimore sipas neneve 34,35,36, 37, 38 dhe 4, si dhe inicimin e procedurës për dhënien, gjegjësisht revokimin e certifikata e sigurisë për aksesin në sekretet shtetërore, e cila sipas nenit 11 të Kodit Civil dhe nenit 13 pika XNUMX dhe XNUMX të Dekretit për Sigurinë e Përdoruesve të Informacionit të Klasifikuar, nuk mund t'u jepet personave që NUK kanë aftësi biznesi dhe kanë probleme shëndetësore, tha Kovacki.

Rasti që Kovacki po e udhëheq ditën e tetë kundër Kovaçevskit për LSDM-në është vetëm tentativë për defokusim të opinionit pasi Mickoski dhe drejtorët në ndërmarrjet publike në Qytetin e Shkupit u “kapur në flagrancë” nga kryetarja Arsovska.

- Dezertori Dragan Kovacki nuk mund të defokusohet nga krimet e VMRO DPMNE-së me asnjë gënjeshtër dhe abuzim. Mickoski ka 10 ditë që hesht për një tender të dyshimtë prej 136 milionë eurosh, por për këtë Kovacki po shtyp të pavërteta, me vendosmëri nga partia në pushtet.

 

 

 

Video e ditës