LSDM u distancua pasi selia lokale në Haraçinë publikoi një shpallje në Facebook për punësimin e ushtarëve nga partia.

Në rrjetet sociale shpërndahet një thirrje nga dega partiake e LSDM-së në Haraçinë që “kandidatët për anëtarë të rinj të ushtrisë të raportojnë te lideri, gjegjësisht ata që janë anëtarë të partisë të raportojnë te kryesia e partisë”.

Ministria e Mbrojtjes këtë muaj publikoi Njoftim publik për rekrutimin e 200 ushtarëve profesionistë për shërbim në Armatën e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

LSDM-ja sonte njoftoi se “distancohet plotësisht nga postimi në faqen e Facebook-ut të organizatës lokale në Haraçinë” dhe njoftoi përgjegjësinë për postimin, i cili më pas është fshirë dhe partia e quan “keqpërdorim i faqes në kundërshtim me vlerat”. dhe politikat e LSDM-së”.

“Flasim për keqpërdorim të faqes në kundërshtim me vlerat dhe politikat e LSDM-së, për të cilën do të vijojë zbardhja e plotë e rastit dhe përgjegjësia. Ushtria është për profesionistët dhe nuk ka vend për asgjë tjetër. Regjistrimi dhe përzgjedhja për garat për ushtarë profesionistë bëhen sipas standardeve më të larta nga një institucion kompetent që nuk ka lidhje me asnjë parti politike. Pas reformave të bëra në vitet e kaluara, pikërisht nga LSDM-ja, Ushtria karakterizohet me profesionalizëm dhe ekspertizë të standardeve më të larta, me të cilat të gjithë jemi veçanërisht krenarë. Në fund të fundit, për këtë arsye Kovacki nuk është më pjesë e Ushtrisë, ai dezertoi dhe zgjodhi të shërbejë si çirak te kryetari dinak Mickoski”, thonë nga LSDM.

Reagoi edhe Ministria e Mbrojtjes.

“Lidhur me mbishkrimet në disa portale, të cilat i referohen një postimi në profilin në Facebook të Organizatës Komunale të Haraçinës të partisë politike LSDM, ju njoftojmë se është duke u zhvilluar procesi i regjistrimit dhe përzgjedhjes për konkursin për pranimin e ushtarëve profesionistë. në përputhje me normat dhe standardet profesionale dhe Ministria e Mbrojtjes dhe “Ushtria nuk lejon asnjë parti apo lloj tjetër ndikim”, thuhet në reagimin e Ministrisë së Mbrojtjes.

VMRO-DPMNE e dënoi njoftimin dhe kërkoi dorëheqjen e ministrit të Mbrojtjes Slavjanka Petrovska.

“Ky është një debakli dhe një turp për Ushtrinë. Ky është një turp për NATO-n. I bëjmë thirrje Slavjanka Petrovskës që menjëherë të japë dorëheqje. Petrovska i turpëroi edhe ARM-në edhe NATO-n. Por edhe kjo është një çështje që nuk mund të kalojë pa dijeninë e dezertorit Kovaçevski dhe mjeshtrit të tij Mile Zeçeviq. Ata janë drejtpërdrejt përgjegjës, sepse kryetarët e partive u përgjigjen drejtpërdrejt”, tha partia opozitare.

Video e ditës