LSDM reagon ndaj njoftimeve nga VMRO-DPMNE: Mickoski e ndryshon bllokadën e dështuar me protestë për një muaj

Ndërtesa e partisë së LSDM-së / Foto: “Shtypi i Lirë”, Dragan Mitreski

Pasi dështoi ideja destruktive për bllokimin e Kuvendit, hapat e “paprecedentë” të paralajmëruar nga Mickoski u reduktuan në protestë pas një muaji – ja si reagon sonte LSDM-ja në pushtet, pasi nënkryetari i mëparshëm i VMRO-DPMNE-së, Timço Muçunski, bëri të ditur vendimin e partisë se më 18 qershor opozita organizoi një protestë masive.

“Nëse Mickoskit i duhet një muaj për të organizuar një protestë, kjo flet për problemet e brendshme që ka për të mbajtur ulësen e tij në VMRO-DPMNE.

Megjithatë, protesta është një e drejtë demokratike e opozitës.
Sa i përket zgjedhjeve, kjo çështje është mbyllur. Zgjedhjet do të jenë të rregullta në vitin 2024 dhe në ato zgjedhje VMRO-DPMNE do të humbasë.

LSDM edhe një herë thekson se çdo ide destruktive për bllokim të shtetit nuk do të ketë sukses dhe do të mposhtet sërish.

“Shumica parlamentare e udhëhequr nga LSDM-ja vazhdon të punojë për qytetarët dhe ta përkrah standardin në kushtet e krizës më të madhe ekonomike dhe energjetike pas Luftës së Dytë Botërore në Evropë”, thuhet në reagimin e LSDM-së dërguar sonte për media.

Video e ditës