LSDM Manastir: Hakerët e VMRO-DPMNE kanë hakuar kompjuterët zyrtarë të këshilltarëve tanë

Foto: TV Terra / print screen

Pushteti lokal në Manastir, i udhëhequr nga VMRO-DPMNE dhe kryetari i komunës, e theu integritetin e Këshillit të Komunës së Manastirit, tha në konferencën e sotme për media koordinatori i grupit këshillues të LSDM Manastir. Metodija Ilievski.

“Ka indikacione për dyshime të bazuara për ndërhyrje në kompjuterët zyrtarë të disa këshilltarëve të LSDM-së dhe koalicionit. Është cenuar privatësia e këshilltarëve, u është rrezikuar puna si deputet dhe është shkatërruar pavarësia e Këshillit komunal si institucion”, tha Ilievski. sipas TV lokal Terra.

Grupi këshilldhënës i LSDM-së dhe koalicionit ka ngritur padi në Prokurorinë Themelore Publike dhe MPB kundër personave të panjohur për shkak të dyshimeve të arsyeshme për ndërhyrje në kompjuterë zyrtarë që këshilltarët i kanë pranuar nga komuna.

“Presim që shumë shpejt të zbardhen të gjitha detajet e kësaj afere, gjë që vërteton se me VMRO-DPMNE-në nuk ka ndryshuar asgjë. Kjo parti gjithmonë ka përdorur metodat e punës nga koha e Nikolla Gruevskit. Spiunimi, përgjimi, ngacmimi i kundërshtarit politik ishte dhe padyshim është ende mënyra se si funksionon VMRO-DPMNE. Kryetari i Komunës së Manastirit, zëvendësi i tij dhe kryetari i Këshillit që menjëherë të marrin përgjegjësi dhe të bashkëpunojnë me të gjitha institucionet kompetente për identifikimin e porositësit dhe përmbaruesit. “Vetëm në këtë mënyrë do t’i mundësojnë hetimit që të zbulojë autorët dhe autorët e këtij krimi të rëndë”, tha Ilievski.

Video e ditës