Sasko dhe Saska na përgatitën një ëmbëlsirë fantastike: Tortën me çoko-portokalli

Sasko dhe Saska
Saska dhe Sasko / Foto: Arkivi Privat

Sasha и Sashko qëndroni pas profilit kreativ të ushqimit në Instagram @sash_dream. Saska punon si koordinator prokurimi për një kompani të huaj dhe Sasko menaxhon restorantin e tij të specializuar në katering dhe organizimin e eventeve të të gjitha llojeve.

Pasioni i tyre i përbashkët është gastronomia, ndaj siç na tregon Saska, ajo relaksohet me gatimin pas ditëve të vështira në punë dhe Sasko, nga ana tjetër, e zhvillon kreativitetin e saj përmes servirjes estetike të ushqimit të përgatitur. Kjo superidia është produkt i pandemisë dhe ata marrin frymëzim nga jeta e përditshme dhe blogjet e ushqimit.

“Ndodhte shpesh që të udhëtonim bashkë, për të shijuar diçka karakteristike të destinacionit, dhe të re për ne dhe sapo ktheheshim të përpiqeshim të bënim variantin tonë”, zbulojnë ata.

Sot ata ndajnë një ide të mrekullueshme për ëmbëlsirë - tortën e papërpunuar me çokollatë-portokalli!

tortë me çokollatë-portokalli
Tortë me çoko-portokalli / Foto: Arkivi privat

Përbërësit e nevojshëm:

Baza:

- 1 filxhan hurma (të zhytura më parë në ujë të ngrohtë për rreth 5 minuta)
- 1 filxhan lajthi të pjekura
- 1 filxhan thërrime kokosi
- lëvore e grirë imët e 1/2 portokalli
- 2 lugë kakao pluhur
- 1 lugë shurup hurma ose vaj kokosi
- 1 lugë gjelle gjalpë lajthie

përgatitja:

Fillimisht përzieni përbërësit e thatë: lajthitë, kokosin dhe kakaon. Hurmat e njomura priten përgjysmë dhe shtohen në blender, së bashku me përbërësit e tjerë: shurupin/vajin e kokosit dhe gjalpin e lajthisë. Në fund shtojmë lëvozhgën e portokallit, e trazojmë me lugë dhe masën e derdhim në një tavë për tartë.

tortë me çokollatë-portokalli
Tortë me çoko-portokalli / Foto: Arkivi privat

Phil:

- 1 filxhan shqeme (të zhytura më parë në ujë për të paktën 3 orë)
- 125 ml lëng portokalli
- 6 lugë vaj kokosi
- 5 lugë mjaltë
- 2 lugë kakao pluhur
- lëvore e grirë imët e 1/2 portokalli
- 1 lugë çaji ekstrakt vanilje

përgatitja:

Vaji i kokosit dhe mjalti shkrihen me avull. Shtoni shqemet dhe lëngun e portokallit në blender dhe përziejini. Më pas shtoni: vajin, mjaltin, kakaon dhe vaniljen dhe përziejini derisa të përftohet një masë e lëngshme homogjene. Në fund përziejmë me lugë lëvozhgën e portokallit dhe masën e hedhim mbi bazën në tepsi për kek. Lëreni në frigorifer për të paktën 4 orë, para se ta hidhni sipër.

tortë me çokollatë-portokalli
Tortë me çoko-portokalli / Foto: Arkivi privat

Plotësimi:

- 1 filxhan hurma
- 2 lugë çaji gjalpë lajthie
- 2 lugë kakao pluhur
- 1/2 lugë çaji kanellë
- 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
- 7 lugë ujë me hurma

përgatitja:

Ziejini hurmat në 2 gota ujë dhe lërini të ziejnë për rreth 7 minuta. I kullojmë dhe nuk i presim të ftohen, por i vendosim në blender bashkë me të gjithë përbërësit e tjerë. Uji shtohet gradualisht! Qëllimi është të merrni një përzierje të lëngshme çokollate. Lyejeni majën me mbushjen e ftohur me shqeme. Mund të dekorohet me lëvozhgë portokalli, kokrra kakao.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës