Saraqino dhe Falishe kanë një javë pa ujë të pijshëm, QPS Tetovë nuk mund ta lokalizojë tubin e bllokuar të ujit

Foto: PUC - Tetovë

Bllokimi i tubacionit të ujit është arsyeja pse fshatrat Saraqino dhe Falishë të Tetovës kanë një javë pa ujë të pijshëm. Punonjësit e JKP Tetovë ende nuk mund ta lokalizojnë vendndodhjen e linjës së bllokuar të ujit, sepse bëhet fjalë për ujësjellës prej 12 kilometrash që kalon nëpër një zonë bujqësore, dhe sipas përvojës së mëparshme, me siguri në tub ka ngulur baltë, dikush i ka rrënjët. , gurë dhe të ngjashme.

Foto: Shtypi i Lirë

“Aktualisht në tubacionin e ujit ka vetëm 10% rrjedhje të ujit nga sasia totale, prandaj jemi të bindur se tubacioni është i bllokuar. Deri më tani kemi kontrolluar një lokacion prej më shumë se 10 kilometra të gjatësisë totale të tubacionit të ujit, por ende nuk e kemi konstatuar defektin. Kanë mbetur edhe gati 2 kilometra, shpresojmë të gjejmë se ku është bllokuar tubi dhe të zgjidhet problemi. Problemi është në shtrirjen Bërvenicë-Dolno Sedlarce në drejtim të linjës hekurudhore. Ne konstatuam se kjo trase është bërë në vitin 1977, por në vitet e 90-ta ka pasur një ndryshim për shkak të ndërtimit të autostradës Tetovë-Gostivar dhe ato ndryshime nuk janë regjistruar. Pra, tani kemi një problem për të përcaktuar se ku është defekti. Kemi bërë kontrolle në disa vende, andaj përjashtojmë mundësinë që të ketë defekt mbi autostradën drejt pusit në rajonin Palçisht-Kalnik”, tha Ljulzim Shaqiri, Udhëheqës i Seksionit të Ujësjellës Kanalizimeve në NP Tetovë.

Banorët e fshatit Falishë dhe Saraqino të Tetovës për të shtatën ditë janë pa ujë të pijshëm.

“Shpresojmë që më në fund ta zgjidhin problemin, aktualisht po ia dalim siç dimë, është e vështirë pa ujë të pijshëm të pastër, por është pozitive që është dimër, kështu që nevoja për ujë nuk është aq e madhe sa në verë, por gjithsesi mendoj që të na dërgojnë cisterna me ujë të pijshëm të pastër”, thotë një banor i fshatit Falishë.

Ky ujësjellës është i rrënuar, arsye për të cilën shpeshherë përballet me defekte dhe fshatrat mbeten pa ujë të pijshëm.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës