Vetëm mjeshtra të certifikuar do të mund të kryejnë servisin e kondicionerëve të makinave në Serbi?

Shërbimet e riparimit të ajrit të kondicionuar në makina po hiqen masivisht nga qendrat e servisit në Serbi. Siç u tha, ka shumë arsye pse ndodhi kjo. Aleksandra Djurišić, menaxhere e Shoqatës së Qendrave të Shërbimit të Automjeteve të Serbisë, shpjegoi për Blitz Business se vështirësitë aktuale për të respektuar legjislacionin do të prekin më së shumti shoferët, pasi shumë do ta kenë të vështirë të gjejnë një garazh që mund ta ofrojë atë shërbim.

Siç shkruan Blitz, situata e re ka ndikuar tashmë në çmimet e gazeve të kontrolluara.

Që nga java e kaluar, kur ata që nxirrnin gaze të kontrolluara në treg morën udhëzime nga ministria përkatëse që mund t'ua shesin vetëm personave juridikë që kanë certifikatë B, aktualisht ka disa rritje çmimesh që ofrojnë shërbimin e kondicionimit për mjetet motorike, dhe interesi për këtë shërbim është më i larti në muajt në vijim, gjë që sigurisht do të ndikojë në çmimet.

“Në këtë situatë përfitojnë vetëm serviset e makinave të egra që furnizohen me gaz “në të zezë”, informon Kamatica.

Ata nuk kontrollohen nga inspektimet dhe në këtë situatë shohin një mundësi për të fituar para. “Rimbushja e ajrit të kondicionuar” që riparuesit e egër shpesh e paraqesin si shërbim klimatizimi nuk i zgjidh problemet me vetë sistemin e kondicionimit, nëse ka”, shton Gjurishiq. Në faqen e Ministrisë janë më pak se 80 teknikë servisi që kanë certifikatën e nevojshme, vlerësimi ynë është që të kalojnë trajnimin rreth 15.000 mijë persona”, thotë shoqata.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës