Vetëm tarifat tona nga i gjithë rajoni nuk do të rriten, u mburr Ministria e Transporteve

Foto: MIA

Qeveria përmes Ministrisë së Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit dhe Ndërmarrjes Publike për Rrugët Shtetërore nuk do të rrisë çmimin për vjeljen e taksës rrugore, njofton Ministria përkatëse dhe shton se ne mbetemi i vetmi vend në rajon që nuk do të rrisë çmimet e tarifave.

Siç thuhet në njoftim, paratë e mbledhura nga vjelja e taksës rrugore, sipas planeve të Qeverisë, do të investohen drejtpërdrejt në realizimin e projekteve më të mëdha infrastrukturore, përkatësisht në ndërtimin e autostradave në Korridorin 8 dhe 10d. si në seksione të tjera autostrade me gjatësi totale mbi 190 kilometra, në ndërtimin e rrugëve ekspres në gjatësi prej 64 kilometrash, në rehabilitimin e rrugëve rajonale dhe kryesore mbi 150 kilometra dhe në më shumë se 450 kilometra rrugë lokale.

- Analizat fillestare treguan se çmimet e materialeve të ndërtimit në infrastrukturë vetëm këtë vit krahasuar me vitin 2021 janë rritur ndërmjet 30 dhe 55 për qind dhe janë në luhatje të vazhdueshme, të cilat ndikojnë drejtpërdrejt në buxhetin e Ndërmarrjes Publike për Rrugët Shtetërore dhe në realizimin e projekteve kapitale. . Por edhe në kushte të tilla me rritje të çmimeve të materialeve ndërtimore, Qeveria përmes Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve JPDP, mbetet e mendimit se tarifat nuk do të rriten, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Transportit dhe Post-Telekomunikacionit. .

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës