Sally: Situata me Covid-19 është e qëndrueshme

Bekim Sali, ministër i Shëndetësisë
Bekim Sali, ministër i Shëndetësisë / Foto: “Shtypi i Lirë”, Dragan Mitreski

Për sa kohë që marrim shifra ditore nga 80 deri në 90 raste të reja të infektuara, masat ekzistuese të kodit duhet të mbeten, edhe pse 99% e tyre janë shfuqizuar. Situata është stabile, lineare, çdo ditë marrim të njëjtat shifra që tani për tani është qetësi dhe nuk kemi asnjë alarm që paralajmërohet për të ardhmen. Kështu deklaroi sot ministri i Shëndetësisë Bekim Sali, i cili tha se aktualisht janë duke planifikuar trajtimin e pacientëve në postmenopauzë.

Si politikanë dhe drejtues të institucioneve përgjegjëse dhe si qytetarë, tha ministri, duhet të jemi të kujdesshëm se ku lëvizim, nëse kemi simptoma të raportojmë në kohë, nëse jemi pozitiv në një test të izoluar për të mos ndihmuar përhapjen e infeksionit. .

-Me momentin e zbutjes së masave lidhur me KOVID -19, kam bërë të ditur se paslufta është një periudhë shumë e rëndësishme për të gjithë qytetarët, gjegjësisht për sistemin shëndetësor. Kam njoftuar se Komisioni do të vazhdojë të punojë, ndoshta jo me të njëjtin ritëm, por me punë që do të nënkuptojë një planifikim se si do të veprohet me post-Horse, nëse do të jetë një objekt që do të trajtojë të gjitha komplikimet pas kalit në pacientët apo më shumë klinika të angazhuara rreth atyre pacientëve, si do t'i trajtojmë ata… Një nga qëllimet tona është të simulojmë shfaqjen e mundshme të një vale të pestë të infeksioneve Covid. Ne jemi duke punuar për këtë. Aktualisht po planifikojmë trajtimin e pacientëve në postmenopauzë. Kjo që po bëjmë tani është një nga pikat që është shumë e rëndësishme. Diagnoza e hershme e komplikimeve është gjysma e trajtimit për terapi, tha Sally, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pas lançimit të një përshpejtuesi të ri linear në Klinikën e Radioterapisë dhe Onkologjisë.

Ai shtoi se ende nuk kanë vendosur nëse një klinikë apo më shumë departamente në klinika të caktuara do të jenë përgjegjëse për trajtimin e pacientëve në postmenopauzë.

Video e ditës