Sallatë me pulë: Një recetë për një vakt të shëndetshëm dhe të ekuilibruar që është gati në një kohë të shkurtër

Sallat pule është mbretëresha e sallatave si vakt. Ai është i pëlqyer në të gjithë botën sepse përgatitet shpejt, përmban pak kalori dhe mund ta pasuroni me perime, fara, bishtajore, makarona dhe në fakt gjithçka që ju vjen në mendje. thotë "valixhen plot".
Ka kaq shumë mundësi që nuk duhet të përsërisni kurrë të njëjtin kombinim, por nëse keni gjetur atë të duhurin - pse jo?
Një sallatë e thjeshtë pule mund të jetë një vakt i plotë dhe i ekuilibruar, shijen e së cilës do ta shijoni.

Përbërësit e nevojshëm:
- 150 g gjoks pule
- 50 g makarona sipas zgjedhjes suaj/sallatë jeshile nëse dëshironi një version më të shëndetshëm
- gjysmë avokado (i prerë në kubikë)
- 1/4 kastravec i freskët (i prerë në rrumbullakët)
- gjysmë qepë e kuqe (e prerë)
- 5 domate qershi (të përgjysmuara)
- 5 topa mocarela
Rreth veshjes:
- 3/4 filxhan vaj ulliri
- 1/4 filxhan uthull vere
- 1 lugë çaji majdanoz i tharë
- 2 lugë djathë parmixhano
- 1 lugë çaji përzierje erëzash mesdhetare ose italiane
- piper
përgatitja:
Përgatisim gjoksin e pulës dhe e presim në kubikë. Lani perimet, i prisni dhe i përzieni në një tas. Gatuani makaronat sipas udhëzimeve dhe shtojini te perimet.
Përziejmë perimet, pulën dhe makaronat dhe i hedhim dressingun e përgatitur.
Gëzuar!