Sallatë me panxhar dhe portokall
Freskuese dhe e lehtë për t’u ngrënë, kjo sallatë mund të shërbejë edhe si vakt, nëse e kombinoni me dolli. Ose mund ta shërbeni si pjatë anësore me një vakt të këndshëm.
Përbërësit:
- 3 panxhar
- 1 marule të kuqe
- 2 tufa me rukola të egra
- 4 topa mocarela
- 2 portokall të mëdhenj
Rreth veshjes:
- 3 lugë uthull molle
- 6 lugë vaj ulliri
- 2 lugë lëng portokalli
- lëvozhgë portokalli pak e grirë
- 2 lugë çaji me mjaltë
- 1 lugë çaji mustardë
- kripë
përgatitja:
Pritini panxharët në rrathë, shpojini me pirun në disa vende dhe vendosini në një tigan të mbushur me një sasi të vogël uji. Mbuloni tiganin me letër alumini dhe piqni për 40 minuta në një furrë të parangrohur në 150 gradë.
Kontrolloni panxharët herë pas here për të parë se sa të butë janë, pasi panxharët shumë të butë mund të jenë të mykur për t’u shërbyer dhe ngrënë. Gjatë kësaj kohe, vendosni përbërësit për salcë në një kavanoz, mbyllni atë me një kapak dhe shkundni për të përzier përbërësit. Pasi të jenë pjekur rrathët e panxharit, i transferoni në një pjatë dhe i hidhni pak nga salca.
Rukola dhe marule, të lara dhe të copëtuara në copa më të mëdha, i hedhim salcën dhe i përziejmë. Në tasat e servirjes, së pari rendisni panxharin, rukolën me erëza dhe marule sipër. Thyejeni topin me mocarela me duart tuaja, shtoni rrathë me portokall të qëruar dhe hidhni mbi pjesën tjetër të majës.
Nëse jeni duke e përgatitur këtë sallatë në stinën e shegës, mund të spërkatni edhe me disa kokrra shege.